Σήμερα τα ημιτελικά για το κυπριακό πρωτάθλημα Γυναικών στο μπάσκετ

Σήμερα θα διεξαχθούν κανονικά δύο αγώνες για το πρωτάθλημα Γυναικών Κύπρου στο μπάσκετ,  που έχει φτάσει στα ημιτελικά της διαδικασίας των πλέι οφ.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΚ, σήμερα οι δυάδες των ομάδων που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, αρχίζουν τις αναμετρήσεις, που θα συμπληρωθούν, όταν οι δύο εξ αυτών, συμπληρώσουν τρεις νίκες επί των αντιπάλων.

ΣProteas ΑΕΛ, Κεραυνός, ΑΠΟΠ Πάφου και Cytavision ΑΠΟΕΛ, είναι οι ομάδες που αποτελούν την τετράδα, με τις δυο πρώτες να είναι τα θεωρητικά φαβορί για την πρόκριση στον τελικό. Αυτές οι ομάδες είχαν περάσει ήδη στη φάση αυτή (δεν αγωνίστηκαν στα προημιτελικά), λόγω της κατάταξης τους στη βαθμολογία (πρώτη και δεύτερη) κατά την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Στην Αίθουσα «Κώστας Παπαέλληνας» ο Κεραυνός που τερμάτισε δεύτερος στην κανονική περίοδο, φιλοξενεί τον ΑΠΟΠ Πάφου και έχει το προβάδισμα στα προγνωστικά. Η Παφιακή ομάδα, που έχει αποκλείσει την MCM Digital Print NBA BC στην προημιτελική φάση (ζευγάρι 3χ6) θα προσπαθήσει να ανατρέψει τα προγνωστικά. Θυμίζουμε ότι οι δυο αντίπαλοι θα διεκδικήσουν το Κύπελλο ΟΠΑΠ Γυναικών στον τελικό του θεσμού που θα γίνει στις 2 Μαρτίου 2013 στην Πάφο. (Αίθουσα “ΑΦΡΟΔΙΤΗ”)

Στους αγώνες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος η ομάδα του Στροβόλου κέρδισε και τα δυο παιχνίδια. Κέρδισε 57-31 στην Πάφο στον Α΄ γύρο και 74-31 στη Λευκωσία το Β’ γύρο.
Έναρξη: 4μμ

Στη Λεμεσό η πρωτοπόρος και αήττητη Proteas ΑΕΛ, συναντά το Cytavision ΑΠΟΕΛ και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη. Η φιλοξενούμενη ομάδα που προκρίθηκε σε βάρος της Ύδρας Ασφαλιστικής ΕΝΑΔ (ζευγάρι 4χ5) με δυο νίκες έναντι ουδεμίας, θα προτάξει τις αγωνιστικές της δυνατότητες, προσβλέποντας στην έκπληξη.

Στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος η Proteas ΑΕΛ κέρδισε και τα δυο παιχνίδια. Με 69-39 στη Λευκωσία στον Α΄ γύρο και 88-44 στην έδρα της το Β’ γύρο.
Έναρξη: 6μμ