Σήμερα οι δύο πρώτες κηδείες των μαθητών στις ΗΠΑ

Τα πρώτα δύο αγγελούδια, που έχασαν τη ζωή τους στο δημοτικό σχολείο του Νιούταουν, ο Νόα Πόζνερ και ο Τζακ Πίντο, θα κηδευτούν σήμερα.

Ο θρήνος στις ΗΠΑ συνεχίζεται καθώς οι μνήμες είναι ακόμα νωπές και η σημερινή ημέρα αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη κυρίως  για τους κατοίκους του Νιούταουν. Τα σχολεία στη πόλη θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου οι καθηγητές να προετοιμάσουν την ομαλή επιστροφή των μαθητών, ενω  σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά.

Τον 6χρονο Νόα και τον συνομήλικο του Τζάκ Πίντο θα αποχαιρετίσουν σήμερα για τελευταία φορά οι συγγενείς,οι φίλοι και οι δάσκαλοι των δύο αδικοχαμένων μικρών μαθητών. Ο Νόα είχε κλείσει τα έξι του χρόνια μόλις τον περασμένο μήνα και ήταν το μικρότερο σε ηλικία θύμα. Ήταν ένα ιδιαίτερα ώριμο για την ηλικία του παιδί.

Ο 6χρονος Τζακ Πίντο αγαπούσε τα σπορ. Ο Βίκτορ Κρουζ, παίκτης των New York Giants έπαιξε στον αγώνα της Κυριακής έχοντας γραμμένο στα γάντια και στα παπούτσια του το όνομά του μικρού.

Ο Ομπάμα μιλώντας σε μια εξόχως συγκινητική επιμνημόσυνη δέηση σε εκκλησία της πόλης υποστήριξε πως η χώρα δεν κατάφερε να προστατεύσει τα παιδιά της και προανήγγειλε αλλαγές που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αποφευχθούν άλλες τέτοιες τραγωδίες στο μέλλον.

“Δεν μπορούμε πλέον να το ανεχτούμε. Αυτές οι τραγωδίες πρέπει να σταματήσουν. Και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να αλλάξουμε”, επισήμανε ο αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε πως θα συναντηθεί με αστυνομικούς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς στην ψυχική υγεία για να μελετήσουν πώς μπορεί να τερματιστεί η βία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Εν τω μεταξύ, η κοινότητα θα πρέπει να αποφασίσει αν το σχολείο θα λειτουργήσει και πάλι. “Πιστεύω πως πρέπει να επιστρέψουμε. Αυτός είναι ο τρόπος για να επουλωθούν οι πληγές. Όχι αμέσως, αλλά δεν θέλω να το εγκαταλείψουμε”, είπε ο πρόεδρος της κοινότητας Τιμ Νόρθροπ.

Προς το παρόν οι μαθητές θα φιλοξενούνται σε άδεια σχολείο γειτονικής πόλης.