Σήμερα μαθαίνει τον επόμενο του αντίπαλο

Ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής, 97ος στην παγκόσμια κατάταξη, πέρασε χθες στο δεύτερο γύρο του Ελβετικού τουρνουά κλειστού γηπέδου που διεξάγεται στη Βασιλεία, μετά τη νίκη του επί του Γερμανού Benjamin Becker, 72ος στον κόσμο, με 2-0 σετ (7-6(8), 6-1).

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο Κύπριος πρωταθλητής, διεκδίκησε τη 15η νίκη του για τη φετινή σεζόν την οποία πέτυχε σε ένα παιχνίδι διάρκειας μίας ώρας και 32 λεπτών.

Ο Becker αντιστάθηκε έντονα στο πρώτο σετ, καταφέρνοντας να ανακάμψει από τη δύσκολη αρχή που έκανε στο παιχνίδι, οδηγώντας σε ένα καθοριστικό tie-break. Ο Becker ανέκοψε 2 set point του Μάρκου, προτού ο Κύπριος πρωταθλητής επανέλθει δυναμικά στην τρίτη ευκαιρία, με την οποία οδήγησε τον αντίπαλό του σε λάθος.

Σε ένα πιο εύκολο δεύτερο σετ, ο Μάρκος κέρδισε το 69% των service points, σπάζοντας το παιχνίδι του Becker δύο φορές. Ήταν η δεύτερη νίκη του επί του Γερμανού, καθώς οι δύο αναμετρήθηκαν ξανά στον πρώτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν πέρσι.

Επόμενος αντίπαλος του Μάρκου θα είναι είτε το Νο. 1 του ταμπλό Juan Martin del Potro είτε ο  Ελβετός Henri Laaksonen που εξασφάλισε κάρτα ελευθέρας εισόδου στο τουρνουά. Ο αγώνας Potro – Laaksonen θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα.