Εκτακτη γενική συνέλευση των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών

Για τις έρευνες που τροχιοδρομούνται σε σχέση με τυχόν ευθύνες πρώην και νυν διευθυντικών στελεχών των Κυπριακών Αερογραμμών για κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καθώς και για το θέμα της εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, όπως της μιας εκ των δυο χρονοθυρίδων στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, ενημερώνονται σήμερα σε έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους τα μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας των Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ).

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας Πέτρος Σουππουρής «θα ενημερώσουμε τα μέλη μας για τις έρευνες που έχουν τροχοδρομηθεί για κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος, και για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς την κυβέρνηση και την βουλή» για την ανάγκη διεξαγωγής των ερευνών αυτών.

Είναι πάγια μας θέση, πρόσθεσε ο κ. Σουππουρής, ότι θέλουμε να ερευνηθούν τα διευθυντικά στελέχη, και αυτά που έφυγαν και αυτά που έμειναν, για αυτά τα ζητήματα, και θα γίνει ενημέρωση για αυτό το θέμα όπως και για το τί βήματα θα γίνουν τους επόμενους τρεις μήνες για την εταιρεία, σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σουππουρής εξέφρασε αισιοδοξία ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας θα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας τα στοιχεία που αναφέρονται στο σχέδιο που έχει υποβληθεί συνάδουν με τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ.

«Δεν επηρεάζεται ο ανταγωνισμός, δεν κάνουμε μεγάλη σμίκρυνση της εταιρείας, το business plan μας είναι βιώσιμο και τα επόμενα πέντε χρόνια οπότε περιμένω και είμαι αισιόδοξος ότι θα περάσει (το σχέδιο) από την ΕΕ», είπε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ.

Ο κ. Σουππουρής ανάφερε ακόμη πως κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση θα γίνει ενημέρωση των μελών της ΠΑΣΥΠΙ για το ζήτημα της χρονοθυρίδας στο Λονδίνο.

«Είναι πάγια μας άποψη ότι αυτό είναι σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας. Η κάθε μια από τις δυο χρονοθυρίδες φέρνει έσοδα 16 εκατομμυρίων το χρόνο στις Κυπριακές Αερογραμμές και δεν είναι σωστό να πουλήσουμε μια χρονοθυρίδα για 6 εκατομμύρια. Η τρίτη χρονοθυρίδα πουλήθηκε 22 εκατομμύρια πριν δυο χρόνια», σημείωσε.

Πρόσθεσε πως αν γίνει πώληση και της δεύτερης χρονοθυρίδας «αποξενωνόμαστε από ένα περιουσιακό στοιχείο που θα εποφθαλμιά ένας στρατηγικός επενδυτής και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι να βρούμε λεφτά για να περάσουμε τους επόμενους έξι μήνες».

Ερωτηθείς σε σχέση με το ενδεχόμενο εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, ο κ. Σουππουρής ανέφερε πως το θέμα αυτό «το βλέπουμε εδώ και χρόνια θετικά. Πιστεύουμε ότι ένας στρατηγικός επενδυτής τη στιγμή που θα βάλει σοβαρά κεφάλαια στην εταιρεία τότε θα ενδιαφέρεται και για την εταιρεία και για τον τόπο και για τους εργαζόμενους»,ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «αν γίνει σωστά με ανοικτές διαδικασίες προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων τότε θα βρούμε στρατηγικό επενδυτή όπως βρήκαν και άλλες χώρες στην Ευρώπη».

Οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν εμπειρία, ασφάλεια, έχουν πιλότους και προσωπικό που έχουν την κουλτούρα που θέλουν οι στρατηγικοί επενδυτές. Αυτό το πράγμα θέλει χρόνια να το κτίσει κανείς και όταν το αγοράσεις έτοιμο κτίζεις πάνω σε αυτό,  κατέληξε.