Σάλος σε καλλιστεία για καμήλες! Αποκλείστηκαν διαγωνιζόμενες λόγω… μπότοξ!

Σκάνδαλο ξέσπασε στα ετήσια καλλιστεία για καμήλες στη Σαουδική Αραβία όταν συνολικά δώδεκα διαγωνιζόμενες βρέθηκαν να έχουν κάνει… μπότοξ!

Ο κανονισμός του φεστιβάλ Καμήλας του βασιλιά Αμπντουλαζίζ είναι σαφής: Καμήλες που θα βρεθούν να έχουν φουσκώσει τα χείλη τους, να είναι ξυρισμένες, να είναι βαμμένες ή να έχουν υποστεί αλλαγές στη φυσιολογία τους θα αποκλείονται.

«Οι καμήλες είναι το σύμβολο της Σαουδικής Αραβίας. Στο παρελθόν την προστατεύαμε γιατί ήταν εργαλείο, τώρα την προστατεύουμε για να συντηρήσουμε την παράδοσή μας» δήλωσε ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής Φαζουάν αλ Μάντι.
Ο ανταγωνισμός στον εν λόγω διαγωνισμό που διεξάγεται σε μια ερημική περιοχή στα περίχωρα του Ριάντ είναι μεγάλος καθώς τα χρηματικά βραβεία φτάνουν συνολικά τα 57 εκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από το κυρίως βραβείο για την πιο όμορφη καμήλα υπάρχουν βραβεία για την πιο γρήγορη καμήλα, για την πιο υπάκουη, για την καμήλα με το καλύτερο κούρεμα και για την καλύτερη πόζα σε φωτογραφία.

Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας έχει προωθήσει την εικόνα της καμήλας κατασκευάζοντας τον ειδικό χώρο στον οποίο διεξάγονται τα καλλιστεία.