Σάλος με τους χάρτες της Apple στην Αυστραλία..

Οι τοπικές αρχές της πόλης της Mildura στην Αυστραλία αναγκάστηκαν να εκδώσουν προειδοποιήσεις στους αυτοκινητιστές σχετικά με τη χρησιμοποίηση των χαρτών στο iOS 6. Ο λόγος;  Οι χάρτες της Apple δείχνουν την Mildura περίπου 70 χιλιόμετρα μακριά από εκεί που πραγματικά βρίσκεται με συνέπεια η αστυνομία να έχει αναγκαστεί αρκετές φορές να διασώσει αυτοκινητιστές που κατέληξαν στο λάθος μέρος.

Πολλοί από αυτούς μάλιστα είχαν εγκαταλειφθεί μέχρι και 24 ώρες χωρίς φαγητό ή νερό, άλλοι αναγκάστηκαν να περπατήσουν μεγάλες αποστάσεις σε επικίνδυνο έδαφος για να αποκτήσουν σήμα στο κινητό και όλα αυτά σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 46 βαθμούς Κελσίου!

Οι χάρτες της Apple στο iOS 6 έχουν αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης – κυρίως αρνητικής – από την πρώτη μέρα που έγιναν διαθέσιμοι. Οι αρκετές ελλείψεις και τα λάθη ανάγκασαν, μάλιστα, τον Tim Cook, CEO της εταιρείας, να προβεί στην απόλυση των δύο στελεχών που ήταν υπεύθυνοι για τους χάρτες αλλά και να παραδεχτεί δημόσια ότι τα θαλάσσωσαν  !!!

Η εταιρεία πάντως φαίνεται ότι εργάζεται συνεχώς πάνω στην βελτίωση των χαρτών αν και ομολογουμένως έχουν ακόμα πάρα πολλή δουλειά.