Σάλος και οργή στη Τουρκία για τη δήλωση της Εμινέ Ερντογάν

Η Εμινέ Ερντογάν προέτρεψε τους τούρκους πολίτες «να μειώσουν τις μερίδες φαγητού τους» ώστε να μην πετιέται άσκοπα φαγητό.

Συνεχίζει τις “εμπρηστικές¨ δηλώσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρέθηκε σε τελετή ολοκλήρωσης έργων και υποδομών στην επαρχία Σακάρια, όπου δραστηριοποιούνται εταιρείες και επιχειρήσεις με φυσικό αέριο.

Ο Τούρκος πρόεδρος, λοιπόν, μίλησε για την παρουσία της χώρας του σε πολλά κράτη ασκώντας επιρροή. «Είμαστε στη Λιβύη, στο Αζερμπαϊτζάν, στη Συρία, στην Ανατολική Μεσόγειο και θα συνεχίσουμε να είμαστε. Θα πάρουμε ό, τι δικαιωματικά μας ανήκει», είπε χαρακτηριστικά ο “σουλτάνος” και πρόσθεσε:

«Θα διεξάγουμε τις ερευνητικές δραστηριότητες για πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σάλος μετά τη δήλωση της Εμινέ Ερντογάν για το φαγητό

Και αυτά τη στιγμή που μία δήλωση της συζύγου του προκάλεσε οργή σ’ όλη την Τουρκία. Η Εμινέ Ερντογάν έδωσε το “παρών” σε εκδήλωση του που διοργάνωσε το Υπουργείο Γεωργίας και Δασών της Τουρκίας στην κεντρική πανεπιστημιούπολη του υπουργείου.

Αναλύοντας το πόσο φαγητό πετιέται κάθε χρόνο και κάθε μέρα στον κόσμο, η Εμινέ Ερντογάν υποστήριξε ότι «λυπάμαι πολύ που λέω ότι η χώρα μας δεν απαλλάσσεται από αυτήν την κατάσταση. 4,9 εκατομμύρια καρβέλια ψωμιά σπαταλούνται καθημερινά. Το ποσοστό αποβλήτων σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι 50%» προτρέποντας τους συμπατριώτες της «να μειώσουν τις μερίδες φαγητού τους» ώστε να μην πετιέται άσκοπα φαγητό.

Μία δήλωση, όμως που έγινε σε πολύ κακό timing με δεδομένο ότι πολλοί Τούρκοι πολίτες αδυνατούν να πάρουν ακόμη και ψωμί περιμένοντας σε ουρές για ένα δωρεάν καρβέλι και όχι μόνο.

Να σημειωθεί πως το όριο φτώχειας στην Τουρκία έφτασε τις 2.865 λίρες, ο ελάχιστος μισθός είναι 2.825, δηλαδή, το όριο φτώχειας έχει υπερβεί τον ελάχιστο μισθό.