Ρ. Ερωτοκρίτου: Μέχρι την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου δεν θα εκτελεί τα καθήκοντα του

Η αίτηση παύσης του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου ορίστηκε για οδηγίες στις 3 Σεπτεμβρίου.

Το Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου έδωσε 3 εβδομάδες στον αιτητή Γενικό Εισαγγελέα να καταθέσει γραπτώς την αγόρευση του και 5 εβδομάδες στον καθ` ου η αίτηση Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα για τη γραπτή αγόρευση και 10 ημέρες για απάντηση.

Ο δικηγόρος του Βοηθού Γενικού Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Χρήστος Πουργουρίδης για να διευκολύνει το Συμβούλιο στον καθορισμό των ημερομηνιών, δήλωσε ότι ο πελάτης του αποποιείται του δικαιώματος να επιτελεί καθήκοντα αναπληρωτή Γενικού Εισαγγελέα μέχρι την απόφαση του Συμβουλίου, επί της αίτησης για παύση του.

Ο κ. Ερωτοκρίτου στη γραπτή κατάθεσή του που ανέγνωσε ενώπιον του Συμβουλίου παραδέχθηκε ότι αυτά που είπε στη δημοσιογραφική διάσκεψη της 14ης Απριλίου στο Χίλτον, ήταν λάθος και ζήτησε μέσω του Συμβουλίου από το Γενικό Εισαγγελέα, τη σύζυγο του και όλη την οικογένεια του την ειλικρινή του συγνώμη για την οδύνη που τους προξένησε για τα όσα είπε υπό το κράτος της ισχυρής άποψης ότι όλα όσα προηγήθηκαν στην υπόθεση Providencia τού δημιούργησαν υποψίες για διάπραξη πιθανών ποινικών αδικημάτων από κάποιον εμπλεκόμενο χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια από ποιον.

Ο κ. Ερωτοκρίτου στην κατάθεσή του ανέφερε ότι πριν παραθέσει τη συνέντευξη Τύπου ο τρόπος με τον οποίο περιήλθε στην αντίληψη του μέρος του περιεχομένου του πορίσματος Καλλή και το σημείωμα του Γενικού Εισαγγελέα που ανέφερε ότι η ποινική έρευνα απεκάλυψε το ποινικό αδίκημα του δεκασμού σε βάρος του, ένιωσε να χάνεται ολόκληρος ο κόσμος κάτω από τα πόδια του.

Κατά την αντεξέταση του δήλωσε ότι όλοι οι ισχυρισμοί σε βάρος του προσώπου του Γενικού Εισαγγελέα αποσύρονται ανεπιφύλακτα, αναφέροντας ότι η μομφή, κατηγορίες και ηθική απαξίωση, όπως εισπράχθηκαν από τον ο κόσμο δεν ήταν στις προθέσεις του. Επίσης από το κείμενο της ένστασης του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα αποσύρθηκε η αναφορά ότι είχε καθήκον να καταγγείλει δεκασμό και δωροληψία από τον Γενικό Εισαγγελέα και ο ισχυρισμός στην ίδια ένσταση που αφορούσε τον Ηλία Στεφάνου.

Ερωτηθείς εάν η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη, είπε πως αυτή δεν συνιστούσε παράπτωμα για την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Περαιτέρω κληθείς να διευκρινίσει εάν αυτό που το προκάλεσε τα συναισθήματα βρασμού ήταν η ανακοίνωση του πορίσματος ή τα συμπεράσματα του πορίσματος, ανέφερε ότι ο τρόπος που ανακοινώθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα το συμπέρασμα του πορίσματος συνιστούσε ηθική δολοφονία με μία σφαίρα, ακαριαία.

Σε δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σήμερα, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ανέφερε ότι η διαδικασία δεν έχει περατωθεί, απομένουν οι αγορεύσεις και κάποιες διευκρινίσεις και έχει οριστεί η υπόθεση ενώπιον του Συμβουλίου στις 3 Σεπτεμβρίου.

“Με αυτά ως δεδομένα δεν πρόκειται να προβούμε σε δηλώσεις”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τι σημαίνει η συγνώμη του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και πώς εισπράττεται σε προσωπικό και νομικό επίπεδο, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε πως δεν μπορεί να προβεί στο όποιο σχόλιο.

Check Also

Αβέρωφ: Δεν υπάρχει πιο ισχυρό αντίδοτο στις δυσκολίες που έρχονται από το να έχεις μια δυνατή οικονομία

Αβέρωφ: Επειδή έρχονται δύσκολα για τον τόπο μας, έρχονται δύσκολα για την παγκόσμια και την …

Επίσημη επίσκεψη Κασουλίδη στο Κατάρ – Θα διαβιβάσει γραπτό μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί σήμερα για τη Ντόχα του Κατάρ, όπου θα …