Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη, εκφράζοντας ευαρέσκεια για το ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στις προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή.

Ευαρέσκεια για το ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία προς επίλυση προβλημάτων στην περιοχή εξέφρασε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Νετανιάχου για τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας της Λευκωσίας να προσκληθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, χωριστά, τόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ όσο και ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη, εκφράζοντας ευαρέσκεια για το ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στις προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου συζήτησαν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ισραήλ.