Ρωσίδα κλείδωσε για 8 μέρες μέσα στο σπίτι–αχούρι χωρίς ρεύμα και νερό το παιδί της… και έφυγε

Συγκλονίζει η ιστορία του 10χρονου Μίκαελ, τον οποίο η μητέρα του παράτησε για οκτώ μέρες σε ένα σπίτι-κόλαση, χωρίς φαγητό, νερό και ρεύμα.

Η 31χρονη Νατάλια Αζαρένκοβα άφησε τον 10χρονο γιο της στο διαμέρισμά τους στο Περεντέλκινο της Μόσχας, λέγοντας ότι θα έβγαζε βόλτα τον σκύλο της και εξαφανίστηκε για οκτώ ολόκληρες μέρες.

Το παιδί σώθηκε από γείτονες που τον άκουσαν να φωνάζει την τέταρτη ημέρα που είχε μείνει μόνος του σε ένα σπίτι που βρωμούσε, γεμάτο κατσαρίδες. Όταν οι γείτονες ανταποκρίθηκαν στις φωνές του, το αγοράκι τους είπε να μην καλέσουν την αστυνομία ή ασθενοφόρο γιατί φοβόταν ότι θα τον έστελναν σε ορφανοτροφείο και δεν θα ξαναέβλεπε ποτέ τη μητέρα του.

Το αγοράκι, που λιμοκτονούσε, είπε στους γείτονες ότι του είχε αφήσει ρύζι, αλλά δεν είχαν νερό για να το μαγειρέψει ενώ τους είχαν κόψει και το ρεύμα. Οι γείτονες του έδωσαν φαγητό και χυμό από το μπαλκόνι αλλά όταν είδαν ότι η Αζαρένκοβα δεν είχε επιστρέψει ούτε την επόμενη ημέρα, κάλεσαν τις Αρχές καθώς φοβήθηκαν για τη ζωή του παιδιού.

«Δεν ξέρω πώς επιβίωσε το παιδί πέντε μέρες εκεί μέσα» λέει ένας από τους γείτονες. «Υπήρχαν κατσαρίδες, μύγες και βρωμούσε ο τόπος» λέει.

Παρά το γεγονός ότι το παιδί ήταν τρομοκρατημένο, ήταν αφοσιωμένο στη μητέρα του. Ο πατέρας του είχε πεθάνει πριν από δύο χρόνια.

Το παιδί μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και η μητέρα κρατείται στην αστυνομία. «Χρειάζομαι τον γιο μου, θέλω να τα φτιάξω όλα» είπε η Αζαρένκοβα στους αστυνομικούς και προσέθεσε ότι τις τελευταίες ημέρες «ήταν με κάποιον φίλο της» και «είχε αφήσει φαγητό για κανά δυο μέρες». Η 31χρονη αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης.