Ρωσία: Το νέο αόρατο μαχητικό drone του Πούτιν μπορεί να ταξιδέψει μέχρι τις ΗΠΑ..!

Τα αποκαλυπτήρια ενός νέου, προηγμένου μαχητικού drone, αόρατου για τα ραντάρ, που μπορεί να εξαπολύει επιθέσεις σε στόχους σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων έκανε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το drone Okhotnik, που σημαίνει «Κυνηγός» στα ρωσικά, έχει σφηνοειδές σχήμα και μπορεί να καλύψει αποστάσεις έως και 5.000 χλμ. Στο βίντεο από την παρθενική του πτήση, που διήρκεσε περί τα 20΄ διακρίνεται να απογειώνεται και να κάνει διάφορες μανούβρες προτού προσγειωθεί.

Το βίντεο της παρθενικής πτήσης του drone δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Η φάση ανάπτυξης του drone της εταιρείας Sukhoi, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, διήρκεσε οκτώ χρόνια και συνιστά ένα μεγάλο βήμα για τη ρωσική πολεμική βιομηχανία σε σύγκριση με άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχουν κατασκευαστεί στη χώρα.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ το βάρος του φθάνει τους 20 τόνους, ενώ όταν ενταχθεί στην Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, θα χρησιμοποιείται και σε αναγνωριστικές αποστολές, ενώ θα μπορεί να ελέγχεται από κέντρο ελέγχου στο έδαφος, από επανδρωμένο αεροπλάνο ή να κινείται αυτόνομα.

Το μονοκινητήριο drone μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα έως και 1.000 χλμ/ώρα και να εξαπολύει επιθέσεις ακόμη και στην ενδοχώρα των ΗΠΑ, καθώς το βεληνεκές των πυραύλων του φθάνει τα 2.000 χλμ. Θυμίζει εξ όψεως το RQ-170 Sentinel της αμερικανικής Lockheed Martin, αλλά οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν, όπως πιστεύεται, αυτή τη στιγμή ένα drone ανάλογων δυνατοτήτων.