Ρωσία: Ο δορυφόρος φωτογράφησε προετοιμασίες πολέμου στα σύνορα με την Ουκρανία

Μεγάλη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία δείχνουν δορυφορικές εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ρωσικές δυνάμεις είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε εισβολή, εφόσον ο Βλαντίμιρ Πούτιν δώσει την εντολή.

Η συγκέντρωση δυνάμεων θεωρείται ως η μεγαλύτερη εδώ και επτά χρόνια, από την προσάρτηση της Κριμαία,
ενώ γίνεται την ώρα που βρετανικά πολεμικά πλοία φέρονται ότι θα πλεύσουν για τη Μαύρη Θάλασσα τον Μάιο, εν μέσω φόβων για έναν πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Τον περασμένο μήνα, ο Πούτιν συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα και όπλα στην περιοχή Ντονμπάς, όπου η σύρραξη μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων της Ουκρανίας και Ρωσόφωνων αυτονομιστών, μαίνεται εδώ και επτά χρόνια, δηλαδή από την κατάληψη της Κριμαίας από ρωσικές δυνάμεις το 2014. Οι δορυφορικές εικόνες, που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, δείχνουν ένα μεγάλο ρωσικό στρατόπεδο περίπου 19 μίλια από την Μαρφίβκα, στην ανατολική Κριμαία, σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel.

Το στρατόπεδο βρίσκεται μόλις 174 μίλια από τα εδάφη της Ουκρανίας και στεγάζει τμήματα του 58ου στρατού της Ρωσίας. Εκτιμάται ότι στην τοποθεσία υπάρχουν πάνω από χίλια μηχανήματα, καθώς και εγκαταστάσεις σε περιφραγμένες περιοχές. Η περιοχή ήταν κενή στις 15 Μαρτίου. Αναλυτής ανοιχτού κώδικα ανέφερε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από το 2014 και το 2015. Οι εικόνες δείχνουν σειρές από σκηνές και μεγάλο αριθμό στρατιωτικών οχημάτων στη νοτιοδυτική περιοχή της Ρωσίας, Βορονέζ, που συνορεύει με την Ουκρανία.