Ρωσία: Απελάθηκε ο αναπληρωτής πρέσβης των ΗΠΑ

Στην απέλαση του αναπληρωτή πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Μόσχα Μπαρτ Γκόρμαν, προχώρησε η ρωσική κυβέρνηση, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti, δίνοντας συνέχεια στον «πόλεμο νεύρων» Ρωσίας – Δύσης.

«Η Ρωσία απέλασε τον Αναπληρωτή Αρχηγό Διπλωματικής Αποστολής (DCM) στη Ρωσία Μπαρτ Γκόρμαν. Ο Γκόρμαν ήταν ο δεύτερος σημαντικότερος αξιωματούχος στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα μετά τον πρεσβευτή και βασικό μέλος της ανώτερης ηγεσίας της πρεσβείας», δήλωσε ο Τζέισον Ρέμπχολτζ, εκπρόσωπος Τύπου της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ.

Η αμερικανική πρεσβεία χαρακτήρισε «παράλογη» την απέλαση, καθώς η βίζα του Γκόρμαν δεν έχει λήξει και ο χρόνος παραμονής του στη χώρα δεν έχει υπερβεί τα τρία χρόνια.

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης Τζακ Σάλιβαν επισκέφτηκε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ η Μόσχα ανακοίνωνε πως θα δημοσιοποιήσει την απάντησή της στην επιστολή των ΗΠΑ για τις εγγυήσεις ασφαλείας. Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, η επίσκεψη του Σάλιβαν δεν κράτησε περισσότερα από 15 λεπτά, ενώ ακολούθησε επίσκεψη της Βρετανίδας πρέσβη, Ντέμπορα Μπρόνερτ.