Ρουμενίγκε κατά European Super League: «Δεν πιστεύω ότι θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα»

Ο θρύλος της Μπάγερν και του γερμανικού ποδοσφαίρου, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των Βαυαρών θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά την εμπλοκή της ομάδας στα σχέδια για τη δημιουργία της European Super League, στηρίζοντας την UEFA και αφήνοντας αιχμές για τα οικονομικά των ομάδων που εμπλέκονται με την ESL.

«Η Μπάγερν δεν είχε καμία εμπλοκή στα σχέδια για τη δημιουργία της ESL. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η τωρινή δομή στο ποδόσφαιρο, εγγυάται μια αξιόπιστη βάση. Η Μπάγερν καλωσορίζει τη νέα μορφή του Champions League γιατί πιστεύουμε ότι είναι το σωστό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος. Η τροποποιημένη φάση των ομίλων θα συνεισφέρει στην αύξηση του ενθουσιασμού και των συναισθημάτων στη διοργάνωση», ανέφερε αρχικά ο Ρουμενίνγκε και στη συνέχεια άφησε τις αιχμές του για τις 12 ομάδες που βρίσκονται πίσω από την ESL.

«Δεν πιστεύω ότι η ESL θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα των ευρωπαϊκών συλλόγων που έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Αντιθέτως όλοι οι σύλλογοι στην Ευρώπη πρέπει να εργαστούν με πνεύμα αλληλεγγύης για να διασφαλίσουν ότι τα κόστη, ειδικά οι μισθοί των παικτών και οι προμήθειες των ατζέντηδων θα… ευθυγραμμιστούν με τα έσοδα, για να καταστεί όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πιο λογικό».