ΡΙΚ: Με Φουρέϊρα στον διαγωνισμό της Eurovision

Σε ανακοίνωσή του το  Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου αναφέρει  ότι η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας τον προσεχή Μάιο, από την δημοφιλή τραγουδίστρια σε Κύπρο και Ελλάδα Ελένη Φουρέϊρα που εκπροσωπείται από την Panik Records.

H Ελένη Φουρέϊρα θα ερμηνεύσει το τραγούδι του διακεκριμένου συνθέτη Άλεξ Παπακωνσταντίνου (Alex P) με τίτλο “Fuego”. Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στην διεθνώς καταξιωμένη καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφο Sacha Jean-Baptiste.

Ελένη Φουρέιρα = Queen Foureira

Η Ελένη Φουρέιρα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς popstars της Ελλάδας και τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει την κορυφή με τις Νο1 επιτυχίες που την έστεψαν Βασίλισσα της Ελληνικής Popμουσικής σκηνής.

Η Ελένη Φουρέιρα ξεκίνησε το 2010 τηνsolo καριέρα της όπου μέσα σε λίγους μήνες εκτοξεύθηκε στα charts, σαρώνοντας τα τοπικά μουσικά βραβεία, τόσο με την ελληνική έκδοση του κομματιού “ChicaBomb” σε συνεργασία με τον DanBalan, που αναδείχθηκε στο καλοκαιρινό hit της χρονιάς, όσο και με τον πρώτο της δίσκο που σε χρόνο ρεκόρ έγινε πλατινένιος.

Από τα πρώτα της κιόλας βήματα ακολούθησαν soldout εμφανίσεις στα μεγαλύτερα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης και στις πιο επιτυχημένες περιοδείες της χώρας.

Η καριέρα της χαρακτηρίζεται από το ένα hit να διαδέχεται το άλλο, συνεχείς βραβεύσεις, επιτυχημένες συνεργασίες, soldout εμφανίσεις και μία ανοδική πορεία που την έχει φέρει στην κορυφή των πιο αγαπημένων, δημοφιλών και ταλαντούχων καλλιτεχνών της Ελλάδας.

Η πιο καυτή συνεργασία του καλοκαιριούτου 2014, ήτανη εντυπωσιακή εμφάνιση της Ελένη Φουρέιρα στα MadVideoMusic Awards στο πλευρό του J Balvin, του τραγουδιστή της μεγάλης επιτυχίας “Tranquila” που κοντεύει να ξεπεράσει τις 100.000.000 προβολές στο YouTube.

Τα τελευταία χρόνια η QueenF βρίσκει συνέχεια αφορμές να βρεθεί στην κορυφή με νέα τραγούδια στα ελληνικά και αγγλικά και Musicvideos («Στο Θεό Με Πάει», «2017 & 2018 Σ’Αγαπώ», «Why/Habibi (MAD VMA)», «Δε Σου Χρωστάω Αγάπη», «Delicious», «Τι Κοιτάς», «Μόνο Για Σένα» κ.ο.κ.),που γρήγορα ξεπερνάνε τα εκατομμύρια views στο YouTube και με σκηνικές παρουσίες που την αναδεικνύουν στην κορυφαία performer της χώρας.

Το 2017 η Φουρέιρα ή QueenF ανέβηκε και επισήμως στον θρόνο της Pop σκηνής στην Ελλάδα με το νέο hitsingle και ομότιτλο album «Βασίλισσα», που περιλαμβάνει και το διεθνές hit “SEND FOR ME” σε συνεργασία με τον επιτυχημένο παραγωγό και rapper A.M. SNiPER!

Επιτεύγματα στη μουσική πορεία της Ελένης Φουρέιρα

• Πάνω από 50 εκατ. Views στα official music videos,μόνοστο You Tube.
• Η πρώτη καλλιτέχνιδα που πέτυχε το Single της στο ραδιοφωνικό σταθμό BBC του εξωτερικού. (Send for me- A.M SNiPERft Eleni Foureira&Afro B)
• Πωλήσεις Platinum στο 1ο άλμπουμ του στούντιο.
• Συνεργασίες με σημαντικούς διεθνείς και ελληνικούς καλλιτέχνες (J Balvin, DanBallan, Vassy, Afro B, Faydee, etc).
• Ήταν στη κρητική επιτροπή στο «SoYouThinkYou Can Dance» Ελληνικόshow.
• Έξι Ετήσιες περιοδείες (Ελλάδα, Κύπρο και στα Βαλκάνια)
• Πρώτη θέση ως εισηγμένη καλλιτέχνιδα σε Εθνικούς και Βαλκανικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς.
• Πρώτη θέση στα μουσικά βίντεο σε τηλεοπτικά κανάλια.
• Νικήτρια των Εθνικών Βραβείων Μουσικής.
• Χορηγίες με σημαντικές διεθνείς εταιρείες.
• Συμμετείχεσεκάθε MAD Video Music Awards Show.
• Συμμετείχεσε 5 MadWalks (το μεγαλύτερο μουσικό έργο στην Ελλάδα), μαζί με διεθνώς αναγνωρισμένους σχεδιαστές μόδας όπως ο Βρεττός Βρεττάκος.
• Η απόδοση της στοMADVMA του 2014 είναι το πιο παρακολουθούμενο βίντεο MADVMA με 11.000.000views.
• Νικήτρια πρώτης θέσης σε 8 διαφορετικά βραβεία στα MADVMAAwardαπό 2011 έως και το 2017.