Ρεκόρ πολιτικών γάμων στην Πάφο ..

Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς η Πάφος για τους πολιτικούς γάμους

Η επαρχία Πάφου αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς τέλεσης πολιτικών γάμων, τα έσοδα των οποίων αφήνουν στους Δήμους ένα πολύ σημαντικό κονδύλι ετησίως.

Όλοι οι δήμοι της επαρχίας Πάφου συνεργάζονται αρμονικά στο θέμα των πολιτικών γάμων σύμφωνα με τις υπεύθυνους λειτουργούς γάμων στους τέσσερις δήμους της επαρχίας.

Η Μαρία Γιάγκου λειτουργός γάμων στο Δήμο Πέγειας ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το τελευταίο διάστημα καταβάλλεται έντονη προσπάθεια για την προσέλκυση νέων αγορών και πως ο Δήμος Πέγειας δίνει μεγάλη προσοχή και έχει αναβαθμίσει τα τελευταία χρόνια το προϊόν του.

Η κ Γιάγκου ενδεικτικά είπε πως από τις αρχές του έτους 2013 μέχρι σήμερα έχουν τελεστεί 300 περίπου πολιτικοί γάμοι στο Δήμο Πέγειας ιδιαίτερα τους μήνες Μάρτη, Απρίλη και Μάιο.

Σύμφωνα με την κ Γιάγκου δεκάδες ζευγάρια από την Βρετανία αποφασίζουν να τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο στην Πέγεια , λιγότερα από την Ρουμανία και την Ρωσία και κάποια από την Αμερική.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η υπεύθυνη λειτουργός στο Δήμο Πέγειας ανέφερε πως ο αριθμός των πολιτικών γάμων που τελέστηκαν στην Πέγεια μέχρι στιγμής κυμαίνεται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Όσον αφορά το ερχόμενο έτος , το 2014, παρατήρησε, πως η νέα χρονιά σε σχέση με την τέλεση πολιτικών γάμων κυμαίνεται σε καλύτερα επίπεδα , παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης του 20 %, ενώ για το 2015 άρχισαν ήδη οι προκρατήσεις.

Ρεκόρ γάμων στην Πέτρα του Ρωμιού

Με τους περισσότερου γάμους να τελούνται στην πανέμορφη περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού, αλλά και στην Κάτω Βρύση η λειτουργός γάμων του Δήμου Γεροσκήπου Μαρίνα Πολυβίου εκφράζει την ικανοποίηση της.

Μέχρι στιγμής είπε στο ΚΥΠΕ η κ Πολυβίου έχουν τελεστεί στο Δήμο Γεροσκήπου 254 πολιτικοί γάμοι, ενώ ο αριθμός των κρατήσεων αγγίζει τους 870 για τους επόμενους μήνες.

Η Γεροσκήπου είπε χαρακτηρίζεται από τους δημοφιλέστερους προορισμούς ενώ το ενδιαφέρον για την τέλεση των πολιτικών τους γάμων εκφράζουν δεκάδες ζευγάρια κυρίως από την Βρετανία , ακολουθεί η Ρωσία και στην συνέχεια το Ισραήλ.

Ενδιαφέρον ωστόσο έχουν επιδείξει και ζευγάρια – όπως είπε – από την Πολωνία και την Ρουμανία αλλά και από ξένους που διαμένουν στο Κατάρ και στο Ντουμπάι.

Η τέλεση πολιτικών γάμων στο Δήμο Γεροσκήπου απέφερε έσοδα ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ το έτος 2012.

Η Δόξα Οικονομίδου υπεύθυνη λειτουργός για την τέλεση πολιτικών γάμων στο Δήμο Πάφου σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα καταβάλλεται έντονη προσπάθεια για την προσέλκυση νέων αγορών αλλά το θέμα, είπε, προσκρούει κυρίως στις πτήσεις .

Ενδεικτικά ανέφερε το παράδειγμα του Ισραήλ όπου καταγράφεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον γαμήλιο τουρισμό. Δεκάδες ζευγάρια είπε από την γειτονική χώρα καταλήγουν στα θέρετρα της Αγίας Νάπας , του Παραλίμνι αλλά και του Πρωταρά λόγω της εύκολης σύνδεσης μέσω του Αεροδρομίου Λάρνακας – όπως είπε .

Η μη ύπαρξη πτήσεων, πρόσθεσε η κ Οικονομίδου, αποτελεί αντικίνητρο για την τέλεση πολιτικών γάμων από τα ζευγάρια του Ισραήλ στο Δήμο Πάφου. Παρά ταύτα, συνέχισε, εβδομαδιαίως στην Πάφο τελούνται ένας με δύο γάμοι από το Ισραήλ στο Δ. Πάφου.

Η κ Οικονομίδου είπε πως η τέλεση πολιτικών γάμων αποφέρει έσοδα μισού εκατομμυρίου ευρώ στο Δήμο Πάφου και ο στόχος είναι όπως τα έσοδα αυτά αυξηθούν.

Ενδεικτικά η κ Οικονομίδου είπε στο ΚΥΠΕ πως μέχρι στιγμής στο Δήμο Πάφου από την αρχή του έτους έχουν τελεστεί 190 γάμοι με χαμηλότερους μήνες τον Γενάρη , Φλεβάρη, Μάρτη και Απρίλη , και καλύτερο μήνα τον Μάιο . Φέτος ωστόσο συνέχισε, έχουν γίνει προκρατήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, για την τέλεση πολιτικών γάμων από 1000 ζευγάρια, συνολικά

.Το 90% των ζευγαριών που τελούν το γάμο τους στο Δήμο Πάφου είπε η κ Οικονομίδου προέρχονται από την Βρετανία και ακολουθούν και άλλες περιοχές.

Αύξηση της τάξης του 50 %, στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς

Σε μικρότερο βαθμό τελούνται πολιτικοί γάμοι στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς. Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως μέχρι στιγμής στο Δήμο του έχουν τελεστεί 14 πολιτικοί γάμοι παρουσιάζοντας η τέλεση γάμων, μια αύξηση της τάξης του 50 %, από την περσινή χρονιά.

Όσον αφορά τους επόμενους μήνες, είπε πως μέχρι στιγμής, έχουν ήδη κλείσει να τελέσουν τον γάμο τους στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς 32 ζευγάρια. Ο κ Οδυσσέως εκτίμησε επίσης πως οι πολιτικοί γάμοι που θα τελεστούν στο Δήμο του φέτος θα είναι διπλάσιοι στον αριθμό από τους περσινούς.

Πρόσθεσε επίσης πως τα περισσότερα ζευγάρια που τελούν τους πολιτικούς τους γάμους στην περιοχή προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Όσον αφορά τους χώρους που τελούνται οι πολιτικοί γάμοι στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς, αυτοί είπε είναι, ο χώρος του Δημοτικού Μεγάρου, οι επαύλεις και ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, ο χώρος του πάρκου του Αγίου Ανδρονίκου, ενώ προσεχώς σχεδιάζεται η διαμόρφωση κατάλληλου χώρου για την τέλεση πολιτικών γάμων στο Λατσί.