Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά του Champions League

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, εξασφάλισαν οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου.

Η Ρεάλ με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων που εκτέλεσε ο Ρονάλντο μείωσε σε 1-3 και πήρε τη πρόκριση.

Η  Γιουβέντους κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να κερδίζει με 3-0 μέχρι το 93’, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Ωστόσο, στο σημείο εκείνο και ενώ ο αγώνας οδηγείτο στην παράταση, η Ρεάλ κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2’ ο Μάντουκιτς με κεφαλιά, ενώ ο ίδιος παίκτης με τον ίδιο τρόπο έκανε και το 2-0 στο 37’. Το 3-0 που ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα έκανε στο 61’ ο Μαντουιτί μετά από λάθος του τερματοφύλακα των Μαδριλένων Νάβας, ενώ το τελικό 3-1 διαμόρφωσε με άπιαστη εκτέλεση πέναλτι ο Ρονάλντο.

Στον άλλο προημιτελικό, Μπάγερν και Σεβίλλη έμειναν στο 0-0 με τους Βαυαρούς να προκρίνονται στους «4» μετά το 2-1 που είχε πετύχει στην Ισπανία.

Συνοπτικά, στους επαναληπτικούς αγώνες της προημιτελικής φάσης του Champions League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Ρόμα (Ιταλία) – Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 3-0 (1-4)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) – Λίβερπουλ (Αγγλία) 1-2 (0-3)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – Σεβίλη (Ισπανία) 0-0 (2-1)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Γιουβέντους (Ιταλία) 1-3 (3-0)

Η κλήρωση για τα ημιτελικά είναι προγραμματισμένη στις 13 Απριλίου και οι αγώνες για τις 24 και 25 Απριλίου και 1 και 2 Μαΐου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου στο Κίεβο.