Ραγδαίες εξελίξεις σε τράπεζα Κύπρου και Ελληνική

Ζεστό χρήμα ετοιμάζονται να ρίξουν ξένα hedge funds

Καθοριστικοί αναμένονται για τον τραπεζικό κλάδο οι επόμενοι μήνες, με τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στις δύο μεγάλες τράπεζες της χώρας, Κύπρου και Ελληνική.

Το ενδιαφέρον μεταφράζεται σε άμεση συμμετοχή του Third Point στη μετοχική σύνθεση της Ελληνικής Τράπεζας, αλλά και έμμεση, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας του fund Senvest, το οποίο εδώ και μήνες εξασφαλίζει –εξωχρηματιστηριακά- μετοχές της Τράπεζας Κύπρου. Οι τιμές μάλιστα δύναται να επιφέρουν αποδόσεις ακόμη και του 50% εντός του επόμενου ενός-ενάμιση έτους.

Στο προσκήνιο επανέρχονται συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά Ταμεία και άλλοι επενδυτικοί Οργανισμοί οι οποίοι αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες, την ώρα που τα χρηματιστήρια -διεθνώς- φαίνεται να ανακάμπτουν αφήνοντας πίσω τη μαύρη πενταετία 2008-2013.

Ιδανικό σενάριο για την πορεία των κυπριακών τραπεζών είναι η εισχώρηση στο μετοχολόγιό τους κάποιας μεγάλης τράπεζας από το εξωτερικό, ωστόσο, οι σημερινές συνθήκες δεν ευνοούν ακόμα μια τέτοια κίνηση. Την ίδια στιγμή δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του Third Point σε νέα έκδοση κεφαλαίου από την Ελληνική, εάν και εφόσον χρειαστεί τους επόμενους μήνες.