Ξεκίνησε η συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.40, στην ελεγχόμενη από τα Ηνωμένα Εθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, οι οποίες διεξάγονται υπό την αιγίδα των ΗΕ.

Η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ υποδέχθηκε τον κ. Έρογλου που έφθασε πρώτος στο χώρο των συνομιλιών, συνοδευόμενος από τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή Κουντρέτ Οζερσάι και τα υπόλοιπα μέλη της διαπραγματευτής ομάδας της τ/κ πλευράς.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έφθασε πέντε λεπτά αργότερα στο χώρο, συνοδευόμενος από τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, το Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τα άλλα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας της ε/κ πλευράς.

Η κ. Λίζα Μπάτνχαϊμ υποδέχθηκε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων είχαν συναντηθεί στις 21 Μαΐου σε εστιατόριο στη νεκρή ζώνη, με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δήλωσε πως οι ηγέτες είχαν συμφωνήσει να επισπεύσουν τη διαδικασία και να συναντώνται τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα. Είχαν, επίσης, επαναβεβαιώσει την πλήρη δέσμευσή τους στο κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον κ. Μπάιντεν.