”Ρήγμα” Βενιζέλου με Αβραμόπουλο – Παρέμβαση Κεδίκογλου

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία σύγκρουση μεταξύ των κυρίων Αβραμόπουλου και Βενιζέλου έσπευσε να δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά την ομιλία του υπουργού Άμυνας στη Βουλή που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, καθώς εκείνος θεώρησε ότι δεν τον στήριξε για το θέμα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας στα περί εξεταστικής επιτροπής που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας,σημείωσε ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κόμματος. «Αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται καμία εξεταστική επιτροπή. Ελπίζω το μήνυμά σας αυτό να μην έχει αποδέκτη αυτή την κυβέρνηση», είπε ο κ. Αβραμόπουλος, αποφεύγοντας να παρέχει «κάλυψη» στον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλο, που χειρίστηκε την τελευταία σύμβαση όταν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ερωτηθείς εάν η φράση του κ. Αβραμόπουλου ήταν ατυχής, ο  Σίμος Κεδίκογλου είπε στο Mega: «Οχι, ήταν μία σαφέστατη έκφραση την οποία ο υπουργός διευκρίνισε περαιτέρω και σε συζήτηση που είχε αργότερα με τους δημοσιογράφους». O υπουργός Εθνικής Άμυνας στη συνέχεια είχε διευκρινίσει ότι αναφερόταν μόνο στον Άκη Τσοχατζόπουλο, όταν μιλούσε για υποβρύχιες πρακτικές προηγούμενων υπουργών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξάλλου διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα δυσαρέσκειας από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου, απέναντι στο πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπως ανέφεραν ρεπορτάζ.

Οι δηλώσεις Αβραμόπουλου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός κι εγώ έχουμε δώσει αυστηρές οδηγίες, να δοθεί οριστική απόλυτη ριζοσπαστική λύση με έγκριση της Βουλής στο ζήτημα αυτό. Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις. Ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να φέρουν ευθύνες και αποτελέσματα. Όμως, η χυδαιότητα, η συκοφαντία η εκπροσώπηση ύποπτων συμφερόντων, υπονομεύει το ενιαίο δημοκρατικό εθνικό μέτωπο».