Ράβουν κοστούμια στο ΠΑΣΟΚ

Τον δικός τη ενεργό ρόλο στη νέα κυβέρνηση επιδιώκει να έχει η Χαριλάου Τρικούπη τοποθετώντας με τον ανασχηματισμό τέσσερα επιπλέον στελέχη της.

Αν και ο επερχόμενος ανασχηματισμός –σημειώνεται ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Ιουνίου- δεν θα είναι αυτό που λέμε ανατροπή στην πολιτική σκακιέρα ή κάτι που να δείχνει ότι η κυβερνητική οικογένεια έλαβε το μήνυμα των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να δώσει το δικό του στίγμα, καλυμμένο με τον μανδύα της κεντροαριστεράς.

Ένα από τα ονόματα που ακούγονται είναι εκείνο του άλλοτε ισχυρού κυβερνητικού και της Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, αυτή τη φορά όμως από την καρέκλα ενός εκ των παρακάτω Υπουργείων Ανάπτυξης, το Αγροτικής Ανάπτυξης, το Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και το Εσωτερικών.

Έπειτα από σχετική απόφαση της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα, ο κ. Λοβέρδος μαζί με τον βουλευτή του κόμματος Χρήστο Αηδόνη θα συνεργαστούν με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αυξάνοντας την δύναμη της κυβέρνησης στη Βουλή.

Δεν αποκλείεται στο νέο κυβερνητικό σχήμα να δούμε τους Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Γιώργο Ντόλιο, Γιάννη Κουτσούκο και Κυριάκο Πιερρακάκη. Επίσης φημολογείται η υπουργοποίηση του Ηλία Μόσιαλου.

Προς αποχώρηση είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, καθώς και ο υφυπουργός Παιδείας Σιμεών Κεδίκογλου.

Τέλος, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας αναμένεται να παραμείνει στη θέση του.
Παραμένουν στις θέσεις τους ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτης. Επίσης, αμετακίνητη θεωρείται και η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά και ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.