Πότε θα μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων κυρία Βασιλική;

Μετά το κλείσιμο της αεροπορικής εταιρείας, Cobalt, οι τιμές των εισιτηρίων, ειδικά για Αθήνα και Λονδίνο ανέβηκαν στα ύψη και δυστυχώς οι τιμές παραμένουν υψηλές και ο Κύπριος πλέον το σκέφτεται δυό και τρεις φορές προτού ταξιδέψει.

Η Υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου, την επομένη του κλεισίματος της Cobalt, στις 18 Οκτωβρίου,  με δηλώσεις της τόνιζε ότι το κενό που δημιουργείται λόγω της αναστολής του πτητικού προγράμματος της Cobalt, θα καλυφθεί από άλλες αεροπορικές εταιρείες και οι τιμές θα επανέλθουν σύντομα, στα ίδια επίπεδα.

Έχουν όμως περάσει 5 μήνες, το κενό στις πτήσεις έχει καλυφθεί μεν από άλλες αεροπορικές εταιρείες αλλά οι τιμές όχι μόνο παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα αλλά εκτοξεύθηκαν….

Η Υπουργός Μεταφορών, το Σάββατο, σε παρέμβαση της στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1,  ερωτήθηκε από τον παρουσιαστή για τις τσουχτερές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Από μία έρευνα αγοράς όπως ανέφερε ο παρουσιαστής, για Αθήνα και Θεσαλονίκη το  Πάσχα οι τιμές κυμαίνονται από 300 με 400 ευρώ με μία βαλίτσα 10 κιλών.

Η απάντηση της κυρίας Αναστασιάδου ήταν ότι «όντως οι τιμές δεν έχουν πέσει στα επίπεδα επί εποχής Cobalt, οι αεροπορικές δεν έχουν ρίξει τις τιμές για δικούς τους λόγους», είπε.

Προσθέτοντας ότι «εμείς δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τις εταιρείες. Εμείς ως υπουργείο σε συνεργασία με την Hermes, ως διαχειρίστρια εταιρεία προσπαθούμε να πείσουμε κι άλλες εταιρείες να δρομολογήσουν πτήσεις από και προς τη Κύπρο.

«Οι πληροφορίες που έχω, είπε είναι ότι υπάρχει προοπτική και τώρα και το Υφυπουργείο Τουρισμού, δραστηριοποιείται προς αυτή τη κατεύθυνση». Εύχομαι είπε κλείνοντας να υπάρξουν νεότερα σε αυτό το τομέα…..

Με λίγα λόγια τώρα η κυρία Βασιλική προσπαθεί να ρίξει το «μπαλάκι» στο υφυπουργείο Τουρισμού;

Όχι κυρία Βασιλική μου. Είναι δική σας αρμοδιότητα, του Υπουργείου Συγκοινωνιών να βρει λύση σε αυτό το θέμα και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.

Είναι πολύ εύκολο όμως, να ρίχνουμε το μπαλάκι σε άλλους…

Να υπενθυμίσουμε ότι η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαική Ένωση που δεν έχει δικό της αερομεταφορέα και ας είμαστε νησί χωρίς ακτοπλοική σύνδεση και μόνο αεροπορικώς συνδεόμαστε με τον έξω κόσμο.

Η αλήθεια είναι ότι η Κύπρος χρειάζεται μία δική της αεροπορική εταιρεία με σωστές βάσεις όμως.

Ας το εμπεδώσούν οι αρμόδιοι.