“Πόλεμο” κατά της γραφειοκρατίας κήρυξε ο Κάμερον

Τη δέσμευση του για την πάταξη της γραφειοκρατίας εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ενώπιον της βρετανικής εργοδοτικής συνομοσπονδίας.

“Όταν η χώρα βρισκόταν σε πόλεμο τη δεκαετία του 1940, η διοίκηση της χώρας γνώρισε μια επανάσταση. Οι συνηθισμένοι κανόνες παρακάμφθηκαν, οι διαδικασίες απορρίφθηκαν. Όπως έχει υπογραμμίσει ένας ιστορικός, καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί ο βασικός στόχος, που ήταν η μάχη κατά του Χίτλερ», σημείωσε ο Κάμερον κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ετήσιου συνεδρίου της βρετανικής εργοδοτικής συνομοσπονδίας στο Λονδίνο.

“Αυτή η χώρα είναι αντιμέτωπη σήμερα με το οικονομικό αντίστοιχο ενός πολέμου και χρειάζεται να επιδείξουμε το ίδιο πνεύμα”, πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα εξέφρασε την αγανάκτισή του για το φαινόμενο της γραφειοκρατίας, “Ας είμαστε ξεκάθαροι, στη διάρκεια αυτών των δυόμισι ετών συνεργάστηκα με εξαιρετικούς αξιωματούχους που είναι εξίσου δημιουργικοί και εφευρετικοί με οποιονδήποτε επιχειρηματία, αλλά και αγανακτισμένοι όπως κι εγώ από τον κυκεώνα της γραφειοκρατίας”, τόνισε ο Κάμερον.