Πόλεμος έχει ξεσπάσει στο “διχοτομημένο” ΕΥΡΩΚΟ

Σκληρός πόλεμος ανάμεσα σε υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΥΡΩΚΟ έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του διχασμού που επικρατεί στο κόμμα ως προς την υποστήριξη προεδρικού υποψηφίου. Μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων στο facebook,οι δύο “αντίπαλες” ομάδες του ίδιου κόμματος ανταλλάσσουν βαρύς και χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία του κόμματος πιστεύουν ότι πίσω από όλα αυτά τα μηνύματα βρίσκεται το επιτελείο του Γιώργου Λιλλήκα.

Το κόμμα πάντως είναι καταφανώς διχοτομημένο. Η μια πλευρά με επικεφαλής τον Νίκο Κουτσού και τον γενικό γραμματέα Στέλιο Αμερικάνο, καθώς και άλλα στελέχη χαιρετίζουν τις θέσεις του υποψηφίου για την προεδρία Γιώργου Λιλλήκα σε όλα- Κυπριακό , οικονομία και διεθνή ζητήματα.

Αντιθέτως, η πλειοψηφία του ΕΥΡΩΚΟ στηρίζει τον υποψήφιο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Σε αυτή την ομάδα επικεφαλής είναι ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης και ας προσπαθεί να φαίνεται ως πρόεδρος του κόμματος αμέτοχος στα προεκλογικά τερτίπια. Μαζι του είναι και το δεξί του χέρι ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

Ενδεικτική του κλίματος είναι η παρουσία του Ν. Κουτσού, Σ. Αμερικάνου, Βιολάρη και άλλων του ΕΥΡΩΚΟ στην προεκλογική εκδήλωση που οργάνωσε ο Γιώργος Λιλλήκας.