Πως να βγάζετε τέλειες selfie! Όλα τα μυστικά…

Καλώς ή κακώς οι φωτογραφίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εποχή της τεχνολογίας και των smartphones και οι selfie αποτελούν την πρώτη εντύπωση που κάνει κανείς όταν θέλει να συστηθεί σε κόσμο μέσω του διαδικτύου. Οι περισσότεροι όμως απογοητεύονται από τις λήψεις τους. Άραγε τι κάνουν όσοι βγαίνουν πάντα «τέλειοι» στις φωτογραφίες;

Ιδού μερικά από τα μυστικά της φωτογένειας:
Μια από τις βασικότερες συμβουλές που δίνουν κάποιοι φωτογράφοι είναι ο σωστός φωτισμός. Όταν θέλουμε να βγάλουμε μια selfie είναι καλό να αναζητούμε ένα μέρος με φυσικό φως και στην πόζα μας να κοιτάμε ευθεία προς αυτό. Καλό είναι να μην γέρνουμε το κεφάλι προς τα δεξιά ή τα αριστερά μπροστά στο φως του ηλίου για να μη δημιουργούνται περίεργες σκιάσεις που αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

Οι λήψεις πρέπει να γίνονται από το ύψος των ματιών και πάνω. Αυτή η τεχνική βοηθά όχι μόνο στο να φαινόμαστε λεπτότεροι αλλά και στο να κρύβεται η χαλάρωση που μπορεί να παρουσιάζει το δέρμα σε κάποια σημεία. Είναι το βασικό μυστικό εκείνων που θέλουν να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στα μάτια και το βλέμμα τους.

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια φωτογράφιση είναι μια στημένο πόζα. Όσοι ξέρουν να βγάζουν ωραίες σέλφι αποφεύγουν τα ψεύτικα χαμόγελα. Προτιμούν φυσικές πόζες και αν θέλουν να φαίνονται χαμογελαστοί αφήνονται στον αυθορμητισμό. Πριν τη λήψη σκέφτονται κάτι που τους κάνει να αισθάνονται όμορφα και ίσως κάτι χιουμοριστικό.

Αν θέλετε να φαίνεται λεπτότερο το σώμα σας πειραματιστείτε με τις γωνίες. Συνήθως το να «κοιτά» το σώμα ευθέως μπροστά στο φακό έχει ως αποτέλεσμα λίγο άκομψες φωτογραφίες. Μια ελαφριά κλίση προς τα δεξιά ή τα αριστερά ίσως μας κάνει να φαινόμαστε πιο αδύνατοι.

Τα μονόχρωμα ρούχα έχουν πάντα καλύτερα αποτελέσματα στην κάμερα συγκριτικά με τα εμπριμέ. Πολλοί φωτογράφοι επίσης αποφεύγουν τα μαύρα, τα κόκκινα και τα άσπρα ρούχα.