“Πυρ και μανία” κατά του Αρχιεπισκόπου ο Πιτσιλλίδης; Γιατί;

Στη μεσημβρινή τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ “Από μέρα σε μέρα” με τη δημοσιογράφο, Κατερίνα Μηλιώτη, κύριο θέμα συζήτησης ήταν η τραγική ιστορία της  29χρονης Έλενας Φραντζή.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκπομπή,  ήταν και ο γνωστός θεολόγος Άνδρέας Πιτσιλλίδης ο οποίος πήρε το λόγο και κατηγόρησε ευθέως τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου καθώς και τον Μητροπολίτη Πάφου,  ότι ψεύδονται, αθώνοντας έτσι τους 6 Μητροπολίτες με μία μονοκονδυλιά και φυσικά τον Ησαία.

«Βρήκαν την ευκαιρία να υποσκάψουν συναδέλφους τους συνοδικούς, δινόντας τα πρακτικά στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τα οποία, δημιουργείται η εντύπωση ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας και άλλα πέντε μέλη της Ιεράς Συνόδου συνέτειναν στην απαλλαγή του ιερέα”, είπε ο Πιτσιλλίδης.

Η παρουσιάστρια όφειλε να τον διακόψει αλλά  τον άφησε  να κατηγορεί και να ενοχοποιεί συνεχώς τον Αρχιεπίσκοπο και τον Μητροπολίτη Πάφου.

Δυστυχώς όπως φαίνεται ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης βρήκε την ευκαιρία να βγάλει τα απωθημένα του για τον αφορισμό του από την εκκλησία, για τον οποίο,  όπως είπε ο ίδιος, πρωτοστάτησε ο Μητροπολίτης Πάφου και ο Αρχιεπίσκοπος.

Είναι ξεκάθαρο ποιοι ευθύνονται για την αθώωση του ιερέα ο οποίος είχε καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση της Έλενας.

Κανένας δεν απαλλάσεται των ευθύνων του, αλλά ας μην αθωώνουμε άλλους και να κατηγορούμε μόνο αυτούς τους δύο ιεράρχες.