Πυρκαγιά σε διαμέρισμα τριώροφης πολυκατοικίας στον Στρόβολο

Από κλιματιστικό λόγω ηλεκτρικού προβλήματος ξέσπασε πυρκαγιά χθες το μεσημέρι σε τριώροφη πολυκατοικία, στο διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έλαβε κλήση για την πυρκαγιά στις 14:49 στην οδό Λευκωσίας στο Στρόβολο. Για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως «Λοχία Σπύρου Τταντή» με 2 πυροσβεστικά οχήματα και χρησιμοποιήθηκαν αυλός τυλιχτήρα νερού από το νερό των πυροσβεστικών οχημάτων, 4 αναπνευστικές συσκευές και έγινε τεχνητός εξαερισμός με την μηχανή εξαερισμού.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15:30.

Από τον καπνό και την θερμότητα επηρεάστηκε ολόκληρο το διαμέρισμα εκτός των υπνοδωματίων. Ένα άτομο το οποίο βρισκόταν εντός του διαμερίσματος κατάφερε να εξέλθει ασφαλής εκτός του διαμερίσματος πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο στο χώρο του καθιστικού και η φωτιά επεκτάθηκε σε ξύλινο έπιπλο κάτω από αυτό.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν αμέσως μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς και διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρικό πρόβλημα στη συσκευή κλιματισμού.