Πτώμα στο Μιτσερό: Υπό 8ήμερη κράτηση ο 33χρονος ύποπτος

Διάταγμα 8ήμερης κράτησης εξέδωσεε το  Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, εναντίον του 33χρονου Ρουμάνου ο οποίος .συνελήφθη σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση εντοπισμού πτώματος γυναίκας στο μεταλλείο Μιτσερού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Ο 33χρονος κάτοικος Λάρνακας,  ήταν συμβίος της γυναίκας στην οποία πιστεύεται ότι ανήκει το πτώμα, η οποία φαίνεται να είναι ασιατικής καταγωγής. Επίσης παραδέχτηκε ότι είναι ο πατέρας της 6χρονης η οποία αγνοείται μαζί με τη μητέρα της από τον Μάιο του 2018.

Εναντίον του 33χρονου υπόπτου διερευνώνται τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της απαγωγής με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ της χρονικής περιόδου 5/5/2018 μέχρι τις 14/4/2019

Ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρθηκε στα αδικήματα που διαπράχθηκαν σε Λευκωσία και Λάρνακα αλλά και στον εντοπισμό του πτώματος την περασμένη Κυριακή στο μεταλλείο του Μιτσερού δεμένο με μπλέ σχοινί.

Το πτώμα ήταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή ενώ δεν εξακριβώθηκαν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Από τη σορό της 38χρονης εντοπίστηκαν τα σκουλαρίκια τα οποία αναγνώρισε η φίλη του θύματος η οποία κατήγγειλε και την εξαφάνιση της στις Αρχές.

Χθες διενεργήθηκε έρευνα από το ΤΑΕ Λάρνακας στην οικία του υπόπτου, όπου εντοπίστηκε μπλε σχοινί, λεπτό, και το διαβατήριο της 6χρονης ελλείπουσας. Όσον αφορά το σχοινί, είπε το βρήκε σε ανεγειρόμενη οικία . Το δε διαβατήριο της 38χρονης ελλείπουσας και φερόμενης ως θύματος, βρέθηκε στην οικία της φίλης της.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το 2015 η ελλείπουσα τον εγκατέλειψε μαζί με την ανήλικη κόρη τους. όπως είπε, η τελευταία φορά που συνάντησε την κόρη του ήταν τον Μάρτιο του 2017, είπε.

Η ελλείπουσα, όταν εξαφανίστηκε, δεν πήρε μαζί της κανένα προσωπικό αντικείμενο και το γεγονός ότι βρέθηκε το διαβατήριό της στο σπίτι του υπόπτου, μαρτυρεί ότι δεν ταξίδεψε στο εξωτερικό.

Το ανακριτικό έργο, είναι πολύ δύσκολο, θα γίνουν νέες έρευνες για εντοπισμό των ρούχων του θύματος, καθώς εντοπίστηκε γυμνό.

Από την οικία του 33χρονου, παραλήφθηκαντρία κινητά τηλέφωνα, το διαβατήριο του μωρού και το σχοινί που ανεβρέθηκε.