ΔΗΚΟ: Επιβεβαιώνεται η επικινδυνότητα της προχειρότητας της κυβέρνησης για το λεγόμενο «ΜΟΕ» για την κινητή τηλεφωνία

Επιβεβαιώνεται η επικινδυνότητα της προχειρότητας της κυβέρνησης για το λεγόμενο «ΜΟΕ» για την κινητή τηλεφωνία, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ.

Η παραβίαση εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, που προκύπτει από μια πιθανή εφαρμογή του λεγόμενου «μέτρου οικοδόμησης εμπιστοσύνης» για την κινητή τηλεφωνία, επιβεβαιώνει ότι η προχειρότητα στις αποφάσεις, η οποία χαρακτηρίζει την κυβέρνηση, καθίσταται επικίνδυνη, καθώς επηρεάζει και θέματα κρατικής κυριαρχίας και ασφάλειας.

Όταν στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμφωνούσε με τον κατοχικό ηγέτη για το λεγόμενο «ΜΟΕ» για την κινητή τηλεφωνία, το Δημοκρατικό Κόμμα προειδοποιούσε ότι το μέτρο αυτό, από τη στιγμή που παραβιάζει νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να εφαρμοστεί θα έπρεπε:

• Είτε να υποβαθμιστεί η τηλεπικοινωνιακή αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, που, στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, θα έχει ακριβώς το ίδιο καθεστώς όπως η παράνομη τηλεπικοινωνιακή αρχή του ψευδοκράτους και οι εταιρίες που λειτουργούν παράνομα στο ψευδοκράτος.

• Είτε να αναβαθμιστεί το ψευδοκράτος, καθώς η παράνομη τηλεπικοινωνιακή αρχή του ψευδοκράτους και κάθε εταιρία που λειτουργεί παράνομα στα κατεχόμενα, θα συνάψουν συμφωνία με κάποιο τρίτο πάροχο.
Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε.

Αυτό το λεγόμενο «μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης», δεν μπορεί να εφαρμοστεί και δεν είναι μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Ακόμα και αν παραβιαστεί η νομοθεσία της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μέτρο αυτό δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στις προσπάθειες για επικοινωνία των μελών των δύο κοινοτήτων.

Το μόνο αποτέλεσμα θα είναι η αναβάθμιση του ψευδοκράτους και η υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που η E/κ πλευρά αποδέχεται να συναφθεί μια συμφωνία μεταξύ μιας παράνομης κατοχικής οντότητας με κάποια τρίτη χώρα ή και τρίτο πρόσωπο.