ΠτΔ: Σε όσα ακούγονται χρειάζεται, ψυχραιμία, υπομονή και ανοχή

Κινούμαι στις παραμέτρους που πρέπει κα με όσα διαμορφώνονται με βάση και τα τελευταία γεγονότα και ιδιαίτερα τις αξιώσεις ή τις προτάξεις της τουρκοκυπριακής πλευράς, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναφορικά με το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την τελετή εγκατάστασης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι οι αναφορές του Προέδρου, ενώπιον της Βουλής ενωρίτερα, ξεφεύγουν του πλαισίου του ΓΓ του ΟΗΕ, είπε ότι «κινούμαι στις παραμέτρους που πρέπει και με όσα διαμορφώνονται με βάση και τα τελευταία γεγονότα και ιδιαίτερα τις αξιώσεις ή τις προτάξεις της τουρκοκυπριακής πλευράς».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει κοινωνικού χαρακτήρα συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έτερο εκάτερον. Ένα είναι μια συνάντηση που δεν θα άπτεται ουσίας και άλλο είναι μια συνάντηση που θα ανιχνεύει το έδαφος. Επιτέλους τί είναι αυτό που επιδιώκουν με βάση και τα όσα γίνονται».

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την άφιξη του στο Προεδρικό Μέγαρο, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Οζερσάι για την κυπριακή ΑΟΖ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «χρειάζεται ψυχραιμία, υπομονή, ανοχή σε όσα απαράδεκτα ακούγονται. Κατά αυτό τον τρόπο θέλω να χειριστούμε (το θέμα) χωρίς να παραλείπουμε βεβαίως να πράττουμε εκείνο που επιβάλλεται μέσα από τη διπλωματική οδό».