ΠτΔ: Θα εξαγγελθούν περαιτέρω μέτρα στήριξης των πολιτών

ΠτΔ: Θα εξαγγελθούν περαιτέρω μέτρα στήριξης των πολιτών

Με το πέρας των μέτρων που ισχύουν σήμερα, το τέλος του Αυγούστου θα εξαγγελθούν και κάποια περαιτέρω μέτρα, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης των πολιτών από πλευράς Κυβέρνησης σε σχέση με την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής αποκαλυπτηρίων μνημείου προς τιμή του Γλαύκου Κληρίδη, στη Γερμασόγεια, και ερωτηθείς αν θα εκδοθούν κουπόνια για το ηλεκτρικό ρεύμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είναι κάτι που μελετάται για να είναι στοχευμένη βοήθεια και όχι αόριστα χρήματα που να εκδαπανώνται οπουδήποτε αλλού,

Είναι μια στοχευμένη προσπάθεια και με το πέρας των μέτρων που ισχύουν σήμερα, το τέλος του Αυγούστου θα εξαγγελθούν και κάποια περαιτέρω μέτρα».

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις ότι δεν επωφελούνται άμεσα οι πολίτες από τις αποφάσεις που λήφθηκαν χθες κατά τη σύσκεψη του με τη ΡΑΕΚ και την ΑΗΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν λήφθηκαν αποφάσεις χθες. Έγιναν διαπιστώσεις χθες και δεν θα αποκλείσω κανέναν από το να ασκεί κριτική, δικαίωμα του.

Εκείνο που έχει σημασία είναι το τι στο τέλος θα πράξουμε – όπως έχουμε πράξει με μια δέσμη μέτρων 300 εκ. ευρώ για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές, πρώτο, με οριζόντια μέτρα, αλλά και με στοχευμένα -με επικέντρωση της προσοχής κατά τη χθεσινή συζήτηση στην ανάπτυξη του προγράμματος τόσο της ΑΗΚ όσο και γενικότερα στην υλοποίηση της πράσινης μετάβασης, αλλά και με συγκεκριμένα μέτρα που θα εξαγγελθούν για να καλύψουν την επόμενη τριμηνία μετά τον Αύγουστο».