Οικολόγοι: Ξεκινά κτίσιμο ο Αρχιεπίσκοπος, με τις «ευλογίες» της Κυβέρνησης

Οικολόγοι: Ξεκινά κτίσιμο ο Αρχιεπίσκοπος δίπλα από τα αρχαία στη Γεροσκήπου με τις «ευλογίες» της Κυβέρνησης

Η ανακοίνωση:

Στο πρόσφατο παρελθόν θάψαμε πολλά αρχαία στην πόλη και επαρχία της Πάφου, με τρανταχτό παράδειγμα τα ευρήματα στο Mall, όπου παρά τις αντιδράσεις μας, τα συμφέροντα για άλλη μια φορά επιβλήθηκαν με την δύναμη τους επί των αρχών και των νόμων.

Αυτή τη φορά ο Αρχιεπίσκοπος ξεκινά την κατασκευή του πολυτελούς του ξενοδοχείου δίπλα από τα αρχαία στη Γεροσκήπου. Εκείνα τα αρχαία τα οποία απειλούσε πως θα ισοπεδώσει με το τρακτέρ. Τελικά από το αρχιεπισκοπικό τρακτέρ δεν κινδυνεύουν μόνο τα αρχαία και η ιστορία μας. Κινδυνεύει η αξιοπιστία ενός κράτους που αποδεικνύεται το “ξέφραγο αμπέλι” για τα συμφέροντα και τη διαπλοκή.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος άναψε δυστυχώς το πράσινο φως στην Αρχιεπισκοπή για έκδοση πολεοδομικής άδειας για το πεντάστερο ξενοδοχείο του. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το εν λόγω τεμάχιο με τις αρχαιότητες αποχαρακτηρίστηκε από αρχαίο μνημείο διότι διαφώνησε ο Aρχιεπίσκοπος, και αυτό γιατί το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας προνοεί ότι για την κήρυξη εκκλησιαστικής περιουσίας σε αρχαίο μνημείο απαιτείται η γραπτή συναίνεση της Εκκλησίας.

Περιμέναμε από κόμματα και πολιτιστικούς φορείς της επαρχίας Πάφου αλλά και ολόκληρου του νησιού να πάρουν θέση και τοποθετηθούν γι’ αυτό το σοβαρό θέμα, που η υλοποίηση του θα αλλάξει πολλά στην πόλη μας.

Δυστυχώς σε αυτό τον τόπο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα έχουν λεηλατήσει το περιβάλλον αλλά και τον πολιτισμό στο όνομα της – δήθεν – ανάπτυξης.