ΠτΔ: Επαναβεβαιώνεται το εξαίρετο επίπεδο σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη απόψε σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε το ΚΕΒΕ και ο Κυπρο-ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος, στη Λεμεσό.

Στο χαιρετισμό του στο δείπνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η εκδήλωση αυτή επαναβεβαιώνει για άλλη μια φορά το εξαίρετο επίπεδο σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας.

Οι χώρες μας μοιράζονται μια μακρόχρονη σχέση σε όλα τα επίπεδα που βασίζεται σε σταθερούς και βαθύτατους πολιτικούς, οικονομικούς, πολιτιστικούς, θρησκευτικούς δεσμούς που εκτιμώνται τα μέγιστα από την Κυπριακή Κυβέρνηση και το λαό της Κύπρου και ενεργά στοχεύουν στην περαιτέρω αναβάθμισή τους».

Πρόσθεσε ότι ένας σημαντικός πυλώνας της διμερούς σχέσης που καταδεικνύει την ποιότητα και το βάθος της είναι η οικονομική, επιχειρηματική και επενδυτική συνεργασία των δύο χωρών, συνεργασία που υποστηρίζεται και προωθείται κατά τρόπο συστηματικό, σύμφωνα πάντοτε με τα διεθνή πρότυπα και τις υποχρεώσεις για διαφάνεια σε όλες τις επενδυτικές και επιχειρηματικές συναλλαγές.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα παραμείνει για την Κύπρο ένας αξιόπιστος εταίρος της, και η Κύπρος θα συνεχίσει να αποτελεί ένα σημαντικό διεθνές κέντρο για ρωσικές και κυπριακές επιχειρηματικές και επενδυτικές συνέργειες.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι η Κύπρος και η Ρωσία θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν μια αμοιβαίως επωφελή οικονομική συνεργασία», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας, παράλληλα, την πεποίθηση ότι η ρωσική κοινότητα που διαβιεί στην Κύπρο και που αποτελεί ένα δεσμό ανάμεσα στις δύο χώρες, θα συνεχίσει να αναπτύσσει την επιχειρηματική, επενδυτική, τουριστική και εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε τη συμβολή της ρωσικής κοινότητας στην κυπριακή οικονομία και στον εμπλουτισμό της πολιτιστικής ζωής στο νησί.