ΠτΔ: Είμαστε έτοιμοι για να σταλεί το δεύτερο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα

Έχει αρχίσει να επιστρέφει το πρώτο πλοίο και είμαστε έτοιμοι για να σταλεί το δεύτερο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Βασιλικό, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Κύπρος βρίσκεται στο παγκόσμιο προσκήνιο, λόγω της δικής του πρωτοβουλίας για το σχέδιο «Αμάλθεια», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «χαίρομαι. Είναι μια πρωτοβουλία της Κύπρου, δεν είναι μια πρωτοβουλία δική μου, είναι πρωτοβουλία της πατρίδας μας και χαίρομαι που τυγχάνει αυτής της διεθνούς αναγνώρισης.

Έχει αρχίσει να επιστρέφει το πρώτο πλοίο, είμαστε έτοιμοι να σταλεί το δεύτερο πλοίο.

Χαίρομαι για το διεθνές ενδιαφέρον που υπάρχει, δεχόμαστε και εγώ και ο Υπουργός Εξωτερικών τηλεφωνήματα από πολλές χώρες για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη βοήθεια.

Όπως ανέφερα και χθες βράδυ, ο στόχος μας είναι η παροχή όσο το δυνατόν περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο συνεργαζόμαστε με αρκετές χώρες, πέραν αυτών που στήριξαν τη Διακήρυξη, και πέραν του γεγονότος ότι κάποιοι από αυτούς θα επισκεφθούν την Κύπρο για να δουν και οι ίδιοι αυτή την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας, έχει ληφθεί και απόφαση να γίνει ένα ειδικό ταμείο από χώρες, οι οποίες θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά για την αγορά ανθρωπιστικής βοήθειας και χαίρομαι που υπάρχει αυτή η διεθνής αναγνώριση και στήριξη, πάντα προς όφελος της πατρίδας μας».