ΠτΔ – Βασιλικό: Βασικός μας στόχος η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις του τερματικού του Βασιλικού, ενόψει της επανέναρξης των εργασιών κατασκευής του τερματικού υποδοχής φυσικού αερίου.

Προσερχόμενος στις εγκαταστάσεις του τερματικού, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Ενέργειας κ. Γιώργο Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και ερωτηθείς για την επίσκεψη του, ανέφερε ότι «επισκέπτομαι από τη μια για να δείξω και στην πράξη την ικανοποίηση μας για τα αποτελέσματα της χθεσινής διαβούλευσης του Υπουργού με την εταιρεία.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό, να ευχαριστήσω την εταιρεία που καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν επηρεάζει οποιαδήποτε άλλη διαδικασία.

Ένας από τους βασικούς στόχους της Κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα του Υπουργείου Ενέργειας είναι η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι πρόκειται για κάτι που επηρεάζει τα νοικοκυριά, επηρεάζει τις επιχειρήσεις και ο βασικός μας στόχος για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος περνάει μέσα και από τη λειτουργία εδώ του τερματικού.

Και για αυτό είμαι εδώ, για να ενημερωθώ πώς ξεκινούν και πάλι οι εργασίες το συντομότερο, πώς μπορούν να ολοκληρωθούν.

Έτσι, η λειτουργία εδώ του τερματικού είναι μια συνιστώσα προς την κατεύθυνση αυτού που θέλουμε να πετύχουμε αυτού που έχουμε υποσχεθεί στον κόσμο, και θα το πράξουμε, που είναι η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, μαζί με άλλες ενέργειες που, ήδη, ως Κυβέρνηση λαμβάνουμε μέτρα, όπως, για παράδειγμα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – χαίρομαι πάρα πολύ για το μεγάλο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας – αλλά και άλλες ενέργειες που κάνουμε για την ηλεκτρική διασύνδεση της χώρας μας.

Εργαζόμαστε σε διάφορους πυλώνες και ένας βασικός πυλώνας είναι και η λειτουργία του τερματικού».

Ερωτηθείς για την πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «σίγουρα είναι μέρος της όλης προσπάθειας το πλοίο. Και εκεί χθες λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα και όλα αυτά θα τα συζητήσουμε και πάλι σήμερα και με τον Υπουργό και με την εταιρεία».