ΠτΔ: Δεν είναι δυνατόν από τη μια να μιλούμε για ΜΟΕ και από την άλλη να έχουμε όλες αυτές τις προκλήσεις

Δεν είναι δυνατόν από τη μια να μιλούμε για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και από την άλλη να έχουμε όλες αυτές τις προκλήσεις από πλευράς της Τουρκίας, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από τον χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για την αποψινή του συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη είπε ότι «το κλίμα ήταν καλό. Έχουμε ενημερωθεί από τους διαπραγματευτές για τις εργασίες μέχρι σήμερα οι οποίες θα συνεχίσουν και αύριο.

Βεβαίως δεν αρκεί μόνο το κλίμα, η ουσία είναι να υπάρχουν αποτελέσματα. Παραμένουν διαφορές και συνεπώς δεν θέλω να δημιουργώ εικόνες, οι οποίες να αποπνέουν είτε αισιοδοξία είτε απαισιοδοξία.

Θέλω να ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι απαιτείται πραγματικά να αντιληφθούμε τις ανησυχίες όπως εκφράζονται και από την ελληνοκυπριακή κοινότητα».

Ερωτηθείς αν στη συνάντηση έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας η οποία και αυξάνεται, ο Πρόεδρος απάντησε «βεβαίως και είπα ότι αυτό δεν ωφελεί και δεν δημιουργεί το κλίμα που θα θέλαμε. Και δεν είναι δυνατόν από τη μια να μιλούμε για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και από την άλλη να έχουμε όλες αυτές τις προκλήσεις από πλευράς της Τουρκίας».