Ληστεία-θρίλερ στην Πειραιώς με ομήρους πελάτες και υπαλλήλους

Επί οκτώ μήνες αναζητούσαν οι αστυνομικοί τα ίχνη των ληστών που χτυπούν τραπεζικές θυρίδες, αλλά αυτοί έδρασαν και πάλι ανενόχλητοι στην περιοχή του Πειραιά! Σε μια ληστεία «καρμπόν» με αυτή σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς τον περασμένο Αύγουστο, εισέβαλαν ξανά σε υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στην οδό Χατζηκυριάκου και κράτησαν ομήρους πελάτες και υπαλλήλους επί δυόμισι ώρες!

Ήταν 14:00 το μεσημέρι, όταν τέσσερα άτομα που φορούσαν μάσκες σιλικόνης μπήκαν σταδιακά στην τράπεζα κρατώντας στα χέρια τους σακβουαγιάζ που περιείχαν εξοπλισμό, όπως οξυγονοκολλήσεις, κόφτες και οξύ καθαρισμού. Με την απειλή πιστολιών και μιας χειροβομβίδας, ακινητοποίησαν πέντε υπαλλήλους και τρεις πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο υποκατάστημα και τους υποχρέωσαν να καθίσουν στο πάτωμα. Οι τρεις από τους ληστές ανάγκασαν την διευθύντρια να τους οδηγήσει στο υπόγειο του υποκαταστήματος, εκεί όπου βρίσκονται οι θυρίδες τις οποίες άνοιξαν με την χρήση του κόφτη και της οξυγονοκόλλησης.

Επί δυόμισι ώρες, οι ληστές άδειαζαν θυρίδες ανυποψίαστων πολιτών. Όταν άρπαξαν μεγάλα χρηματικά ποσά και πολύτιμα αντικείμενα από τις θυρίδες, άδειασαν ακόμη τα ταμεία και τα χρηματοκιβώτια του υποκαταστήματος! Στη συνέχεια, ανέβηκαν στο ισόγειο της τράπεζας, όπου ο συνεργός τους ξεκίνησε να “λούζει” με χλωρίνη και οξύ τους χώρους που είχαν κινηθεί και ακουμπήσει, προκειμένου το καυστικό υγρό να εξαφανίσει αποτυπώματα και γενετικό υλικό που τυχόν θα άφηναν πίσω τους. Αμέσως μετά το “καθάρισμα”, οι κακοποιοί διέφυγαν από την τράπεζα, μάλλον με αυτοκίνητο στο οποίο τους περίμενε συνεργός τους χωρίς να φαίνεται από το εσωτερικό του υποκαταστήματος.

Αμέσως η διευθύντρια της τράπεζας πάτησε το μπουτόν του συναγερμού με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να φθάσουν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται πιθανότατα για τους ίδιους δράστες, οι οποίοι είχαν εισβάλει στις 9 Αυγούστου του 2016 σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισίας, μια ανάσα από το μέγαρο της ΓΑΔΑ! Και τότε, με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία, είχαν αρπάξει από τα ταμεία 60.000 ευρώ και από 70 θυρίδες άγνωστο χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.