Πρώτο μετάλλιο για την Κύπρο στους Μεσογειακούς Αγώνες

Πρώτο μετάλλιο για την Κύπρο στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες στη Μερσίνα από το ταεκβοντό. Η 17χρονη Κυριακή Κουττούκη, έκανε σήμερα το απόγευμα την έκπληξη, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 49 κιλών του ταεκβοντό.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΑΚ Ηρόδοτος Μιλτιάδους, η 17χρονη αθλήτρια εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την κατάκτηση του μεταλλίου.

«Είμαι ενθουσιασμένη και πολύ ευτυχισμένη. Είναι και μεγάλη η περηφάνια μου, αφού δεν είναι λίγο να παίρνεις το μετάλλιο μέσα στην Τουρκία. Ήμουν αρκετά προπονημένη, αφού γυμναζόμουν δύο φορές την ημέρα. Ένιωθα αρκετά καλά και είχα στο μυαλό μου το μετάλλιο, αν και δεν ήμουν στα φαβορί για να κερδίσω μετάλλιο», δήλωσε η Κουττούκη λίγο μετά το τέλος του ημιτελικού.

Η 17χρονη αθλήτρια, η οποία φοιτά στο Λύκειο Κύκκου Β’, εξασφάλισε το μετάλλιο όταν νίκησε στον προημιτελικό την Ιταλίδα Ρομπέρτα Ραμουζότο με 6-3, σε έναν αγώνα όπου πήρε κεφάλι από την αρχή και παρά την πίεση της αντιπάλου στη συνέχεια, δεν έχασε το προβάδισμα.

Ακολούθως στον ημιτελικό με την Τουρκάλα Ρουκιέ Γιλντιρίμ, η Κυριακή Κουττούκη επιδίωξε την πρόκριση στον τελικό, όμως ηττήθηκε με 3-1.

«Η αθλήτρια από την Τουρκία είναι πολύ δυνατή, αλλά η διαφορά ήταν πολύ κοντά και το κατάλαβα μέσα στον αγώνα. Προσπάθησα να ανατρέψω το σκορ, αλλά ήμουν πολύ κουρασμένη», σχολίασε για τον ημιτελικό η 17χρονη αθλήτρια, η οποία ασχολείται με το ταεκβοντό εδώ και επτά χρόνια και όπως είπε η ίδια, αν κάποιος θέλει να φτάσει σε ψηλό επίπεδο στο άθλημα του, πρέπει να αφοσιωθεί σ΄ αυτό και να δουλεύει σκληρά.

Νωρίτερα, ο Ανδρέας Στυλιανού έπεσε θύμα έκπληξης στην κατηγορία 80 κιλών, αφού δέχθηκε την ήττα στον α΄ γύρο από τον Λίβυο Καλφούνι με 4-4 και 1-0 στην παράταση.

Στο μεταξύ, σημαντική επιτυχία πέτυχαν οι κωπηλάτες Όμηρος Αντωνίου και Αριστοτέλης Ιωάννου, οι οποίοι σήμερα το πρωί πήραν την πρόκριση για τον τελικό του διπλού σκιφ ανδρών.

Το κυπριακό δίδυμο πέτυχε χρόνο 6:52.59 και τερμάτισε στη 2η θέση στην πρώτη σειρά, πίσω από την Ιταλία και μπροστά από Τουρκία και Σερβία.
Αύριο το πρωί, η Άννα Ιωάννου θα διεκδικήσει για δεύτερη φορά την πρόκριση της στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών. Στον προκριματικό της Παρασκευής τερμάτισε με χρόνο 7:54.84 στην 3η θέση της σειράς της, πίσω από Ιταλία και Ελλάδα και μπροστά από Αλγερία και Τυνησία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να περάσει από τη διαδικασία του ρεπεσάζ.