Οι αγώνες του Σαββάτου για τους Κύπριους αθλητές στους Μεσογειακούς

Σε πλήρη εμπλοκή στη γυμναστική και την τοξοβολία ρίχνεται το Σάββατο 22 Ιουνίου η κυπριακή αποστολή στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες στη Μερσίνα.

Τη 2η μέρα των Αγώνων η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί επίσης σε κολύμβηση, θαλάσσιο σκι, ιστιοπλοΐα, κωπηλασία και τζούντο.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένος της ΕΑΚ Ηρόδοτο Μιλτιάδους, αύριο το πρωί η ομάδα ανδρών της γυμναστικής, με τους Ηρόδοτο Γιωργαλλά, Δημήτρη Κρασιά, Ξένιο Παπαευριπίδου, Παναγιώτη Αριστοτέλους και Μιχάλη Κρασιά, ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών σε ομαδικό και ατομικό. Οι αθλητές θα αγωνιστούν και στα έξι όργανα, με το πρόγραμμα να διαρκεί μέχρι το απόγευμα. Τα περισσότερα βλέμματα πέφτουν στον Ηρόδοτο Γιωργαλλά ο οποίος θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό των κρίκων, ενώ ελπίδες για κάτι καλό υπάρχουν και στο ομαδικό.

Στην τοξοβολία οι Μίμης Ελ Χελάλι, Κωνσταντίνος Λοΐζου, Χάρης Χαραλάμπους και Έλενα Μουσικού θα δώσουν το παρών τους, αύριο το πρωί, στα προκριματικά του ατομικού. Το απόγευμα θα ξεκινήσουν τα νοκ-άουτ αρχικά με τα φάση των «48» σε άνδρες και γυναίκες και θα συνεχιστούν μέχρι τα ημιτελικά.
Στις 9:30 αύριο το πρωί στην πισίνα ρίχνεται ο κολυμβητής Όμηρος Ζάγκας ο οποίος θα αγωνιστεί στις σειρές του αγωνίσματος των 50μ. ελεύθερο.
Στο θαλάσσιο σκι στο λιμάνι της Μερσίνας το πρωί του Σαββάτου οι Γιάννης Κόκκινος και Χριστίνα Χριστοφόρου θα αγωνιστούν στις σειρές του σλάλομ ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. Μερικές εκατοντάδες μέτρα δίπλα στο χώρο διεξαγωγής της ιστιοπλοΐας, ο Χάρης Παπαδόπουλος θα τρέξει σε άλλες δύο κούρσες στα Laser. Το πρωί του Σαββάτου θα διεξαχθεί το ρεπεσάζ και στην κωπηλασία.

Το μεσημέρι ο Νεοκλής Σκουρουμούνης ξεκινά την προσπάθεια του στα προκριματικά των 73κ. στο τζούντο. Στη συνέχεια θα διεξαχθεί το ρεπεσάζ και ο ημιτελικός, με τον τελικό και τον μικρό τελικό του τζούντο να είναι προγραμματισμένος για τις 17:00.