Πρώτος με τεράστια διαφορά ο Αναστασιάδης στο facebook και σε followers στο twitter

Είναι τόσο απαραίτητες τελικά οι δημοσκοπήσεις για να αποτυπώσουν την πρόθεση ψήφου των πολιτών;; Ίσως και όχι..αφού οι πλέον αυθόρμητη υποστήριξη που προέρχεται απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζει με τον πιο σαφή τρόπο τις προτιμήσεις τους. Σίγουρα δεν αποτελεί επιστημονικά τεκμηριωμένη μέθοδο αποτύπωσης των προθέσεων των εκλογέων, αλλά σίγουρα δίνει το στίγμα..

Παρατηρήσαμε λοιπόν ότι ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τον οποίο όλες οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πρώτο στην προτίμηση του κυπριακού λαού στις επερχόμενες εκλογές έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα likes στο Facebook και τους περισσότερους followers στο Twitter, αφήνοντας πολύ πίσω του, τους αντιπάλους του Σταύρο Μαλά και Γιώργο Λιλλήκα.

Όπως φαίνεται τα επιτελεία του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ είναι πιο οργανωμένα στο διαδίκτυο. Ο Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος υποστηρίζεται από τον Δημοκρατικό συναγερμό, το Δημοκρατικό κόμμα αλλά και μερίδα του ΕΥΡΩΚΟ συγκεντρώνει 7000 likes στο facebook και 800  followers στο twitter.

Ο Σταύρος Μαλάς, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και Γιώργος Λιλλήκας ο οποίος υποστηρίζεται από την ΕΔΕΚ βρίσκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, αλλά προς το παρόν φαίνεται πως προπορεύεται ο Σταύρος Μαλάς με μια διαφορά 197  likes.

Σταύρος Μαλάς 2,500 likes,  Γιώργος Λιλλήκας 2,303 likes!