Πρώην μηχανικός της Amazon δημιουργεί εφαρμογή που μεταφράζει…. τα νιαουρίσματα της γάτας

Πρώην μηχανικός της Amazon προσπαθεί να απαντήσει σε μια ερώτηση που έχουν σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες γατών: Τι προσπαθεί να μου πει η γάτα μου;

Ο Javier Sanchez, ο οποίος εργάστηκε στην Alexa της Amazon, αναπτύσσει μια εφαρμογή που ονομάζεται MeowTalk, μια δημιουργία που υπόσχεται να μεταφράσει τις φωνές της γάτας σας σε λέξεις που μπορούν να κατανοήσουν οι άνθρωποι.

«Δεν είναι γλώσσα. Δεν μοιράζονται λέξεις ούτε επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι γάτες δεν νιαουρίζουν ποτέ η μία στην άλλη έξω στη φύση», είπε ο Sanchez.

Ο Sanchez και η ομάδα του ανακάλυψαν ότι οι γάτες κάνουν εννιά διαφορετικά είδη ήχων, και κάθε μήνυμα έχει το δικό του είδος νιαουρίσματος.

 

Χρησιμοποιώντας την εμπειρία του στην Alexa και αυτή την έρευνα, ο Sanchez εργάζεται για να αποκωδικοποιήσει τα νιαουρίσματα στις φράσεις που προσπαθούν να μεταφέρουν οι γάτες, όπως «Πεινάω» και «Πονάω». Οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων έχουν στη συνέχεια την επιλογή να τελειοποιήσουν και να εκπαιδεύσουν την εφαρμογή για να μάθουν τις μοναδικές εντολές του ζώου τους. Οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να αφήνουν σχόλια στο Meowtalk σχετικά με την ακρίβεια των μεταφράσεων της εφαρμογής.

Το MeowTalk είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και βελτιώνεται και ενημερώνεται συνεχώς, αλλά το πρωτότυπο είναι διαθέσιμο για download. Ο Sanchez ελπίζει ότι η εφαρμογή θα αποδειχθεί επιτυχημένη και ότι αυτός και η ομάδα του θα μπορέσουν τελικά να αναπτύξουν ένα κολάρο που θα μεταφράζει τα νιαουρίσματα της γάτας σας καθώς μιλάει.

Πληροφορίες από: People, NBC