Πρόταση νόμου από το ΔΗΣΥ για τη δημιουργία ειδικού Ταμείου Αλληλεγγύης

Ο Δημοκραικός Συναγερμός καταθέτει πρόταση νόμου για τη Πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης για την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Γραπτή Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Πρόδρομου Προδρόμου:

“Η κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού καταθέτει πρόταση νόμου για τη δημιουργία ειδικού Ταμείου Αλληλεγγύης για την Απασχόληση και την Κοινωνική Συνοχή.

Από το Ταμείο Αλληλεγγύης θα χρηματοδοτηθούν ειδικά προγράμματα απασχόλησης ή/και στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων ειδικά για το 2014 που αναμένεται να είναι δύσκολη χρονιά.

Η πρόταση αποσκοπεί στην υλοποίηση της γενικής βούλησης των πολιτικών δυνάμεων να ασκηθεί πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης και να ενισχυθούν ομάδες του πληθυσμού που είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στις συνθήκες της σημερινής οικονομικής κρίσης.

Το ταμείο θα χρηματοδοτείται από έκτακτη “εισφορά αλληλεγγύης”, η οποία θα προέλθει από φυσικά πρόσωπα με τα υψηλότερα εισοδήματα. Σκοπός είναι να εφαρμοσθεί στην πράξη η πολιτική θέση του ΔΗΣΥ: “όσοι εξακολουθούμε να έχουμε εργασία και κάποια εισοδήματα, θα συνεισφέρουμε για να στηρίζουμε εκείνους που δεν έχουν”.

Το μέγεθος της εισφοράς, που μπορεί να προέλθει από προσωρινή μεταβολή των φορολογικών συντελεστών για ψηλά εισοδήματα, ή με άλλο ανάλογο τρόπο, θα αποφασιστεί μέσα από διάλογο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, μέσα στις επόμενες μέρες.