Πρόστιμο 40.000 ευρώ για το “αφεντικό της συμφοράς”

Απειλούσε τους εργαζομένους πως “αν δεν κάνουν τη δουλειά τους καλά, θα τους ρίξει μέσα σε ένα διάλυμα με οξύ”, αποκαλούσε καθημερινά “σκύλες” τις γυναίκες υπάλληλους του και τις απειλούσε πως “αν δεν είναι καλές στη δουλειά τους, θα φωνάξει τον βιαστή της περιοχής να τις περιμένει έξω από το μαγαζί”, ενώ έριχνε πράγματα στο κεφάλι ή το γραφείο των εργαζομένων την ώρα που δούλευαν.

Το αφεντικό της συμφοράς είναι ο 61χρονος Κέβιν Άντριους, που διατηρεί κατάστημα με πλυντήρια ρούχων στην πόλη Μιλντούρα, στη Μελβούρνη και καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 40.000 ευρώ, γιατί …δεν φερόταν με την πρέπουσα “ευαισθησία” στους εργαζομένους του.

“Η συμπεριφορά του Άντριους ήταν απωθητική κι απαράδεκτη, ενώ οι πράξεις του είχαν μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο στους υπαλλήλους του”, αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστή Χιου Ράντφορντ.

“Μας ειχε απειλήσει πως, αν αργούσαμε στη δουλειά ξανά, θα μας έριχνε τροφή στα άγρια σκυλιά που ειχε στη πίσω αυλή”, ειπε ένας από τους “βασανισμένους” υπαλλήλους του εργοδότη.