Πρόεδρος: Φαίνεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος αγνοεί ότι διανύουμε την 40η χρονιά με άλυτο το κυπριακό πρόβλημα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με γραπτή δήλωση του, απάντησε στις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου:

“Είναι λυπηρό γιατί προκειμένου να δικαιολογηθούν προεκλογικές πολιτικές επιλογές του Νικόλα Παπαδόπουλου επιδιώκεται η εμμονή σε ηθελημένες παρερμηνείες, αλλά, το χειρότερο, και σε αβάσιμους ισχυρισμούς που ούτε η τουρκική πλευρά δεν τολμά να προβάλει σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν” αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υποδεικνύει πως “αντιθέτως από όσα λέει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, το κοινό ανακοινωθέν έθεσε το σαφές πλαίσιο διαπραγμάτευσης από το οποίο δεν μπορεί κανείς να εκφεύγει”.

“Φαίνεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος αγνοεί ότι διανύουμε φέτος την 40η χρονιά με άλυτο το κυπριακό πρόβλημα, όχι γιατί ευθύνεται η ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά διότι η τουρκική πλευρά παραμένει άκαμπτη σε αδιάλλακτες θέσεις. Αν αλλιώς είχαν τα πράγματα, ο αείμνηστος Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος – πατέρας του Προέδρου του ΔΗΚΟ – αλλά και οι άλλοι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είχαν ακολουθήσει την πορεία που εισηγείται ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και το κυπριακό πρόβλημα θα είχε οριστικά επιλυθεί” αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

“Είναι θλιβερό”, προσθέτει, “ένας νέος σε ηλικία πολιτικός, αντί να καθοδηγείται από το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα του να καθοδηγείται από ανεξήγητες εμμονές που τον αφήνουν εκτεθειμένο”.

Ο Πρόεδρος αναφέρει ότι αναμένει κατά τις επόμενες Συνόδους του Εθνικού Συμβουλίου να ακούσει με ιδιαίτερη προσοχή συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες εισηγήσεις όσων προβάλλουν ότι επιβάλλεται η χάραξη μιας νέας στρατηγικής στο Κυπριακό.