Πρόεδρος: Σας ευχαριστώ, σας αγαπώ, σας χρωστώ το καλύτερο

Προσφωνώντας το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο κλειστό στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε:

«Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες, Αγαπημένες μου φίλες και φίλοι,

Νοιώθω συγκίνηση, νοιώθω περηφάνια, νοιώθω απέραντη αγάπη για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε σήμερα ο κυπριακός λαός. Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία ανεξάρτητα το ποιον επέλεξαν, ανεξάρτητα του αν ψήφισαν ή όχι, αλλά ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη νοιώθω για όλους τους πολίτες που μου έδωσαν μια ισχυρή εντολή, μια εντολή για να συνενώσουμε δυνάμεις, μια εντολή όλοι μαζί για όλους μαζί.

Δεν υπάρχουν –και θέλω να το τονίσω- ιδεολογικά χρώματα. Ό,τι κι αν ελέχθη στην προεκλογική περίοδο, απόψε διαγράφονται από μένα. Αυτό που έχει σημασία είναι από αύριο πώς εργαζόμαστε για αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των νέων μας, τα προβλήματα των ευάλωτων ομάδων, τον εκσυγχρονισμό του κράτους, τη συνέχιση με την ίδια αποφασιστικότητα για να τηρήσουμε τις αρχές της αξιοκρατίας, αλλά και να πατάξουμε τη διαφθορά. Να συνεχίσουμε όλοι μαζί, έχοντας ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση του προβλήματος της κατοχής που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει, μέσα από μια λύση που δεν θα παραγνωρίζει τις ανησυχίες και την ασφάλεια των Ελληνοκυπρίων, αλλά και δεν θα αγνοεί τις όποιες ευαισθησίες εύλογα μπορεί να έχουν οι Τουρκοκύπριοι.

Φίλες και φίλοι,

Θέλω θερμά να ευχαριστήσω, πριν και πάνω από όλα, να συγχαρώ το Υπουργείο Εσωτερικών, τον Έφορο Εκλογής και τους υπόλοιπους συνεργάτες για αυτή την άψογη εκλογική διαδικασία. Την Αστυνομική Δύναμη Κύπρου. Να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν γενικότερα.

Θέλω, την ίδια ώρα, να εκφράσω τις ιδιαίτερες μου ευχαριστίες σε εσάς, αλλά και σε όλους τους πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους. Να ευχαριστήσω τον επικεφαλής της προεκλογικής μου εκστρατείας, τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον συνεργάτη μου, Αβέρωφ Νεοφύτου. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και τους συνεργάτες μου στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Προεδρία ευρύτερα, για όσα μαζί κατορθώσαμε, όλοι μαζί και με υπόλοιπες εκλογικές δυνάμεις, να φέρουμε μέχρι στιγμής εις πέρας.

Γνωρίζω ότι ακόμα έχουμε πολλά να προσφέρουμε, γνωρίζω ότι ακόμα έχουμε να πράξουμε περισσότερα, για αυτό και επιμένω στην ενότητα, για αυτό και επιμένω σε μια ευρύτερη συνεργασία. Θέλω να πιστεύω πως όλοι, μετά τη σημερινή εκλογική συνεργασία, μετά το σημερινό αποτέλεσμα, να κατανοήσουμε –και δεν έχω αμφιβολία για τον πατριωτισμό κανενός- ότι είναι μέσα από τη συνεργασία που θα πετύχουμε αυτά που χρωστούμε στον κυπριακό λαό.

Θέλω να ευχαριστήσω τους νέους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν. Σας ευχαριστώ όσους είστε παρόντες, αλλά και όλους τους άλλους.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω εκείνους που με πρότειναν και με στήριξαν από την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών, τους πανεπιστημιακούς, τους αγωνιστές, τους αντιστασιακούς, τους θρησκευτικούς παράγοντες, όλους γενικότερα όσοι στάθηκαν για να βάλουν την υπογραφή τους και να με στηρίξουν, αλλά και ευρύτερα δραστηριοποιούμενοι να έχουμε το αποτέλεσμα που σήμερα είχαμε.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και το στενό οικογενειακό μου περιβάλλον, τη σύζυγό μου Άντρη, τις κόρες μου, τους γαμπρούδες μου, αλλά και τα αγαπημένα μου εγγονάκια, για την υπομονή, τη συμπαράσταση, την ανοχή που επέδειξαν όλα τούτα τα χρόνια και με έκαναν ακόμα πιο δυνατό. Να ευχαριστήσω ακόμα τη μάνα μου που, παρά το ότι βρίσκεται στα 94 της χρόνια, φαίνεται ότι η ευχή της εισακούστηκε.

Θέλω γενικά, τελειώνοντας, να εκφράσω, άλλη μια φορά, την ευγνωμοσύνη μου στον κυπριακό λαό. Σας ευχαριστώ. Σας αγαπώ. Σας χρωστώ το καλύτερο. Να είστε πάντα καλά».