Δισεκατομμύρια στην πετρελαϊκή βιομηχανία από τη φορολογική μεταρρύθμιση Τραμπ

Οι πετρελαιοπαραγωγοί, οι εξπέρ του χώρου και τα εργοστάσια διύλισης αποκομίζουν δισεκατομμύρια αναπάντεχα, από το νέο φορολογικό κώδικα του προέδρου Donald Trump, συμβάλλοντας στην σταθεροποίηση της διατηρήσιμης ισχύος της παλαιού τύπου ενέργειας, ακόμη και αν ο κόσμος ψάχνει για καθαρότερα καύσιμα.

Οι περικοπές έρχονται σε μια εποχή που οι τιμές του αργού έχουν σημειώσει άνοδο 54% από τα τέλη Ιουνίου, ανεβάζοντας πάνω από 65 δολάρια το βαρέλι. Παράλληλα, επιβαρύνουν τη βιομηχανία πετρελαίου με τρόπους που θα μπορούσαν να δοκιμάσουν την αποφασιστικότητα των διαχειριστών χρημάτων οι οποίοι έχουν δεσμευθεί να αφαιρέσουν (κεφάλαια) από εταιρείες που έχουν τροφοδοτήσει την παγκόσμια οικονομία για περισσότερο από δύο αιώνες.

Εν τω μεταξύ, η γενική φορολογική αναθεώρηση φαίνεται να έχει μικτό πρόσημο για τους προμηθευτές ηλιακών πάνελ και τους κατασκευαστές αιολικών πάρκων. Θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν υψηλότερο κόστος δανεισμού επειδή οι ομοσπονδιακές πιστώσεις φόρου που έχουν ήδη, πιθανότατα δεν θα είναι τόσο ελκυστικές για τις μεγάλες τράπεζες που έχουν πλέον μικρότερες φορολογικές υποχρεώσεις.

“Το πετρέλαιο είναι μια ανθεκτική βιομηχανία και δεν πρόκειται να εκλείψει σύντομα”, δήλωσε ο Irving Levine, ο οποίος διαχειρίζεται 120 εκατομμύρια δολάρια ως διευθύνων σύμβουλος της Copley Financial Services Group στο Fall River της Μασαχουσέτης. “Η φορολογική μεταρρύθμιση, μακροπρόθεσμα, αυξάνει μόνο την κερδοφορία τους.”