Πρόεδρος: Ο ΓΓ του ΟΗΕ είναι έτοιμος να διευκολύνει τη διαδικασία στο Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, σε  δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στο Πισσούρι, ανέφερε ότι ο  ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Κι Μουν, εξέφρασε την πρόθεση του να είναι οποτεδήποτε στη διάθεση μας και να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαβήματα προκειμένου να διευκολύνει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για τη χθεσινοβραδινή του τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, είπε ότι «η συνομιλία περιστράφηκε στη μέχρι σήμερα πρόοδο, αλλά και στην προοπτική που προδιαγράφεται στις ακολουθούσες συνομιλίες κάπου στην Ελβετία και που αφορούν βεβαίως ένα από τα σημαντικότερα των θεμάτων των εδαφικό που έχει απόλυτη σχέση και με το περιουσιακό.

Εξεδήλωσε (ο ΓΓ των ΗΕ) την πρόθεση του να είναι οποτεδήποτε στη διάθεση μας να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαβήματα, προκειμένου να διευκολύνει και, συνεπώς, αυτό που εναπομένει είναι να δούμε την καλή θέληση και της άλλης πλευράς».

Ερωτηθείς αν οριστικοποιήθηκε η συνάντηση για το Εδαφικό, για τις 7 με 11 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα ανακοινωθεί».