Πρόεδρος: Η δική μας πρόταση στόχο είχε να ξεπεραστούν προβλήματα

Η δική μας πρόταση στόχο είχε να ξεπεραστούν προβλήματα, τα οποία θεωρούνται ανυπέρβλητα, αλλά είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ελληνοκυπριακή κοινότητα είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του αργά απόψε στους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών εργασιών της Διάσκεψης για την Κύπρο, στο Κραν Μοντανά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του κ. Ακκιντζί και του κ. Τσαβούσογλου, είπε ότι «η πρόταση μας είναι απόλυτα σοβαρή και στόχο έχει να διαρρήξει τα αδιέξοδα.

Εάν κάποιοι δεν θέλουν να αποδεχθούν εύλογες ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων και προσπαθούν να δημιουργήσουν άλλη εικόνα αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει οι ίδιοι να το λύσουν.

Η δική μας πρόταση στόχο είχε να ξεπεραστούν προβλήματα, τα οποία θεωρούνται ανυπέρβλητα, αλλά είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ελληνοκυπριακή κοινότητα.

Την ίδια ώρα η πρόταση αποσκοπούσε στο να συναντήσει και ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων. Είναι μια γνήσια πρόταση του καθαρού ενδιαφέροντος και της αποφασιστικότητας να εξευρεθεί επιτέλους λύση στο κυπριακό πρόβλημα. Τα άλλα που ακούω θεωρώ ότι δεν συνάδουν με κοινούς στόχους.

Ο δικός μας στόχος είναι η οριστική επίλυση του Κυπριακού κατά τρόπο που να είναι για όλους δίκαιος, κάποιων άλλων με βάση το δίκαιο το δικό τους».

Ερωτηθείς αν απορρίφθηκε η πρόταση του, ο Πρόεδρος είπε ότι «από ό,τι σας ελέχθη μπορεί να συνάγεται το συμπέρασμα αν έγινε αποδεκτή ή αν δεν έγινε».