Πρόεδρος: Δεν θα επιβληθούν άλλες φορολογίες ή αποκοπές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης  διαβεβαίωσε ότιδεν πρόκειται να επιβληθούν άλλες φορολογίες ή αποκοπές, αλλά θα υπάρξει σχεδιασμός για κίνητρα που θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας παραδεχόμενος ότι λήφθηκαν σκληρά μέτρα, αλλά η πορεία των πραγμάτων θα ήταν πολύ χειρότερη αν δεν λαμβάνονταν τολμηρές αποφάσεις τη δοσμένη στιγμή μεταξύ της άτακτης χρεοκοπίας και της ελεγχόμενης οικονομικής πορείας.

Ο Πρόεδρος μιλώντας στη χοροεσπερίδα του ΔΗΣΥ Πάφου,  κατά την οποία έγινε και η παρουσίαση των υποψήφιων Ευρωβουλευτών του κόμματος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι 15 μήνες μετά, η αξιολόγηση από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης των ορθών πολιτικών επιλογών και των ορθών οικονομικών πρακτικών και οι θετικές κρίσεις της Τρόικας, προκαλούν ανακούφιση.

Ανάμεσα σε άλλα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν άλλες φορολογίες ή αποκοπές, αλλά θα υπάρξει σχεδιασμός για κίνητρα που θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας.  Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι πλησιάζει αυτή  η στιγμή, σημειώνοντας ότι με το ίδιο πείσμα θα συνεχίσει να αγωνίζεται και για την επανένωση της πατρίδας.

Δεν θα ανεχτεί, συνέχισε, να χαθεί ο Κυπριακός Ελληνισμός χάριν της όποιας δειλίας  ή ατολμίας. Τα συστατικά στοιχεία της λύσης διαφοροποιούνται, ανέφερε, μέρα με την μέρα .

Για τις Ευρωεκλογές, ο πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι τα μηνύματα που θα σταλούν είναι πολυδιάστατα. Η αποχή δεν είναι τρόπος έκφρασης, είπε, καλώντας τους πολίτες να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε πολιτικές που οδηγούν την χώρα σε έξοδο από τα αδιέξοδα που οδήγησαν την χώρα κάποιοι άλλοι όπως ανέφερε.

Όλοι θα πρέπει να είναι παρόντες στις κάλπες, κατέληξε, σημειώνοντας ότι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αναφέρεται μόνο στους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ αλλά σε όλους τους  πολίτες όπου και αν ανήκουν ότι  θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες για να σταλεί το μήνυμα ότι η Κύπρος είναι παρούσα στην ενωμένη Ευρώπη.