Πρόεδρος Βουλής: Δεν υποκύπτουμε στις εκβιασμούς της Τουρκίας για την ΑΟΖ

«Η Τουρκία, μέσω απειλών, αντιδρά στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και προβαίνει, μεταξύ άλλων, σε προειδοποιήσεις προς τις οικείες κυβερνήσεις των εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων, με στόχο να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου ,στη Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης, με θέμα τη ρωσο-κυπριακή επιχειρηματική συνεργασία.

Καμία χώρα και καμία εταιρεία δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό, τόνισε ο κ. Ομήρου … «αυτή η στάση, η οποία λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

Αναφερόμενος στις σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας, ο κ. Ομήρου είπε ότι η Ρώσικη Ομοσπονδία αποτέλεσε παραδοσιακό σύμμαχο στη διεθνή σκηνή και υποστηρικτή των προσπαθειών της Κυπριακής Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και της διαφύλαξης της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, ενώ αναδεικνύεται και σε σημαντικό οικονομικό εταίρο… «τα τελευταία χρόνια η Κύπρος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ξένους επενδυτές στη Ρωσία, ενώ παράλληλα η εμπορική δραστηριότητα μεταξύ των δύο χωρών καθιστά τη Ρωσία έναν από τους πιο σημαντικούς οικονομικούς εταίρους της Κυπριακής Δημοκρατίας».